tiistai 1. joulukuuta 2015

#219 Rytmi hoi, mihin katosit?

Lauantaina minulla oli tämän kymppikortin, ja samalla koko syksyn viimeinen viikoittainen ratsastustunti. Meille tulee aina talvisin pakollista taukoa 3-4 kuukautta ihan jo sen takia tunneista, ettei hullukaan lähtisi trailerin kanssa täältä liukastelemaan pois, ellei aivan pakko ole. Tuollaisia pakollisia tilanteita ovat esimerkiksi akuutit klinikkareissut, joita ei onneksi ikinä ole ollut, mutta mielestäni on tärkeää että tuollaisille on mahdollisuus lähteä ihan milloin vain, eli käytännössä se traileri on koko ajan käyttökunnossa ja lähellä. 

Tämä pakollinen talvitauko tuli meille kyllä todella hyvään paikkaan. Kuukauteen ei oikein estetreenit ole sujuneet ja muutenkin viikoittainen matkustaminen hevosen kanssa on alkanut olla jo aika stressaavaa muutenkin rankan syksyn aikana. Kun vielä tulee lumi maahan ja liukasta ja hevosilla jatkuu hetken aikaa samalla kevyellä linjalla saamme Namulin kanssa yhdessä pitää hauskaa ilman sen kummempia paineita kehittymisestä. Voimme hypätä koko talven kavaletteja tai sitten voimme nousta takaisin sinne omalle tasollemme - tällä hetkellä ensimmäinen vaihtoehto on ajankohtaisempi kun 80-90cm esteitä ei enää paljoa huvita hypätä hevosella jonka kanssa jokaisesta askeleesta ollaan eri mieltä.

Tunnilla hyppäsimme pientä radan tynkää. Sileän verryttelyssä tamma oli ihan kiva, mutta hyppäämisen alkaessa se tuli hirveän vahvaksi. Verryttelyhypyt vielä sujuivat joten kuten ensimmäistä lukuun ottamatta, sillä siinä lähestyimme pienen pientä pystyä ihan hyvin kunnes yhtäkkiä tamma yritti livahtaa ensin vasemmalta ja sitten oikealta ohi. Kerrankin olin pohkeiden kanssa oikeassa paikassa, naurahtaen vähän komensin äänellä ja sitten mentiin kiltisti esteen yli. Ei noista aina tiedä mitä päässä liikkuu... Kun kaikkien piti hypätä 40cm korkeudella koko rata lähti homma kyllä kokonaan lapasesta. Namu kaahasi aika hurjaa vauhtia ja sarjan B-osalta mentiin ohikin, tosin siitä syytämme kyllä Ruuta joka sabotoi hyppäämistämme loikkimalla eteen.. :D

Hyppäsin radan myös kahdesti 80cm korkeudella. Siinä ei ollut kyllä oikein mitään kehuttavaa... En hengittänyt kunnolla ja rentoutunut itse kertaakaan, kiskoin vain Namua pienempään laukkaan ja meno oli aivan järkyttävää. Hypyt tulivat ihan mistä sattuu, jos nyt kymmeneen hyppyyn pari kelvollista mahtui niin ihme. Ei jäänyt hyppäämisestä kyllä kummoinen mieli ja pohdin peräti sunnuntaiaamuun saakka haluanko edes lähteä hyppäämään kisoihin vain pikkuluokkaa 80cm. Näin jälkeenpäin ajatellen olisi ollut aivan yhtä hyvä ratkaisu jättää menemättä, mutta eipä nyt ainakaan tarvitse miettiä miten olisi mennyt jos olisimme osallistuneet. Osallistuimme ja teimme kisauramme rumimman radan,


Huomaathan että joulukalenteri löytyy erilliseltä sivulta! Ensimmäinen linkki on nyt auki! :)

6 kommenttia:

 1. Ehkä pieni tauko vaan tekee hyvää ja kun treenit taas jatkuu on molemmilla ehkä suurempi motivaatio ja parempi fiilis. Joskus vaan pieni breikki tekee tehtävänsä. Olipas inspiroiva joulukalenterin eka luukku, ei tosiaankaan mikään massa. Itsestä tuo koukku,teline mik lie vaikutti kaikkein kivoimmalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, meillä tauko on kyllä niin tervetullut tällä hetkellä! :D Heh, kiva että miellyttää ;)

   Poista
  2. Minulla oma poni oli luonnostaan vahva,ahdistuu maneesissa ja kun ei usein hypätä niin stressaa sitä tilannetta menemällä kovaa. Saatiin valmentajalta vinkki että joka tunnilla hyppää yksi este, ja kas poni alkoi pikku hiljaa muuttua rauhallisemmaksi hypätessä. Suosittelen, sillä mitä nyt videoita olen katsonut niin ette paljoa hyppää.

   Poista
  3. Me ei tosiaan talviaikaan paljoa hypätä, meillä siis lähin maneesi on 20km päässä, ja kun talvisin ei käydä tunneillakaan niin kotona hypätään silloin kun pohjan ja valon puolesta pystyy - eli aika harvoin. Meillä mennään kyllä aika lujaa ihan aina, eli ennemmin esteillä yleensä saan sen kontrollin pidettyä hevoseen nyt paria viimeksi vähän kehnommin mennyttä kertaa lukuun ottamatta, mutta silloinkin yleensä alan liian päällepäsmäriksi jolloin mikään ei suju.. Ja se on ihan fine että hevonen liikkuu itse sinne esteelle niin kauan kun ei ihan kuuroudu, meillä varmaan paras ratkaisu olisi ihan vain ryhdistäytyä koulupuolella. (Katso joulukalenterin luukku 8, hyppäämistä ilman satulaa. Ei taas mitään ongelmaa vaikka tunnit eivät olekaan sujuneet ihan nappiin ;))

   Poista
 2. Sinulle on haaste blogissani! :)
  valkoinenprinsessaponi.blogspot.fi

  VastaaPoista