torstai 12. tammikuuta 2017

#307 Hyppyloman lopetus

Me ollaan pidetty hyppylomaa oikeastaan marraskuusta asti. Milloin on ollut saikunpoikasta ja milloin pohjat eivät ole suosineet, joten koin parhaammaksi pitää pienen breikin tähän väliin. Nyt pitää kuitenkin alkaa katsella kisakalenteria, ja ensimmäiset 2-tason luokat voisi hypätä jo helmikuussa. Niinpä olikin jo korkea aika lopettaa hyppytauko ja suunnata maneesille.

Kuten oletettavissa oli, Namu oli todella innoissaan. Kaikki mitä esteiden välissä tapahtui oli ihan hirveää kaahottamista ja vasta tunnin hypytyksen jälkeen alkoi satunnaiset pidätteet mennä perille. Uskon kuitenkin, että kun homma taas rutinoituu pääsen paljon paremmin käsiksi Namuun. Puomeja tuli etenkin isommilla jonkin verran ja ihan ymmärrettävästi, sillä kovassa vauhdissa hypyt olivat enemmän eteen kuin ylös. Hyviäkin hyppyjä tuli kuitenkin paljon!

Ehkä kaikkein positiivisen asia oli, ettei rimakauhuni ollut nostanut lomalla päätään - päinvastoin jopa laskenut! Namulla esteet ovat aina jarruttaneet sitä enemmän, mitä isompia ne ovat. Nyt pyysinkin nostamaan niitä lisää ja lisää ja viimeisellä radalla esteet olivat siellä 100-110cm nurkilla. Eikä mua jännittänyt lähestyä yhdellekään!

32 kommenttia:

 1. Ootte hyväpari ja ootte kehittyny viimeisen puolen vuoden aikana (ainakin omasta näkökulmasta) tosi tosi paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nosiis tottakai nyt tauolla on tullut takapakkia ja tuohan on ihan hirveän näköistä nyt vielä, mutta kun taas saadaan heppa rauhallisemmaksi niin eiköhän päästä taas hiomaan tekniikkaa ja saada meno sille tasolle, mitä se oli marraskuussa. :)

   Poista
  2. Hyvän näköistä menoa! Mutta mietin että käytetäänkö Namulla aputurparemmiä kun näyttää että suuta aukoo? Se ehkä voisi helpottaa jos sitä ei käytetä ja koulussahan sen voi ottaa vaikka pois mutta ei valittamista menostanne ja ootte kyllä kehittynyt👍!

   Poista
  3. Mua naurattaa nää kommentit että oltais kehitytty, koska tuossa hyppykerrassahan ei ollut mitään muuta tarkoitusta kuin pysyä pystyssä (juuri ja juuri onnistui) ja antaa hevosen intoilla. :D Takapakkiahan tämä on ihan hirveästi, esteet ovat ehkä isoja mutta varsinaisesti ratsastuksesta ei voida puhua. :)

   Turparemmeillä tosiaan saisi sen suun sidottua tehokkaasti kiinni, mutta mitä se sitten auttaisi? Tammalta otettaisiin pois yksi keino näyttää kipunsa? Koska niinhän se on, jos hevosen suu ei pysy kiinni tarkistetaan ratsastus ja hampaat (ja tässähän siis aukoo suuta ihan siksi, että vetää ohjaa vasten koko ajan).

   Poista
 2. Ja totta että väleissä kaahottaa mutta hyvin saat kiinni ja uskon myös että rutiinista parantuu tuokin ongelma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se lopu kun intoilukin loppuu, niin on aina ennenkin käynyt :)

   Poista
 3. On tosi ihailtavaa, että osaat ratsastaa noin hyvin tuolla lailla kuumuvaa hevosta! Itse en edes uskaltaisi kiivetä sinne selkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei se todellakaan helppo ollut! Tänään kuitenkin jo paljon parempi, harmi etten pysty hyppäämään kolmatta päivää putkeen niin se voisi olla jo hyvä :D Yksi on vain vähän innoissaan.. <3

   Poista
 4. Eikö kannattaisi ensiksi saada hevonen hallintaan, ennen kuin nostaa esteitä? Erittäin ruman näköistä repimistä. Ja niin tuohon sun edelliseen kommenttiin että hevonen vetää vasten ohjaa kokoajan, niin tuota ennemmin sinä sitä ohjaa vedät kun hevonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joillain hevosilla ehkä kyllä, mutta hevosen paremmin tuntevana tiedän, että mitä isompi este sitä enemmän Namu keskittyy. Ollessaan normaalikin se ei jaksa keskittyä pikkutehtävillä, eli kaikille hevosille ei vain sovi ne alle 80cm esteet. Videon lopussa näkee hyvin mitä tapahtuu kun rentoutan käden, siinäkö sinusta olisi hyvä hypätä yhtään mitään? :)

   Poista
 5. Jos joutuu noin vahvasti pidättämään, niin olisko kuolaimissa vaihtamisen varaa, kunnes pysyy paremmin käsissä? Näyttää välillä aika vaaralliselta menolta. Eikä se alaturparemmi hevosta satu. Enemmän sitä sattuu, nyt tuo jatkuva takaisinpäin kiskominen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan vain pari kertaa tuollainen, kyllä se siitä nopeasti tasoittuu. Seuraavana päivänä se oli jo puolet parempi ja uskoisin tulevalla viikolla olevan jo lähes normaali :) Sillä on turparemmikin ihan näön vuoksi, sillä itse en halua ratsastaa varusteilla, vaan opetella ratsastamaan ilman niitä. :) Hevonen saa ja sen pitää näyttää kipunsa!

   Poista
 6. Ai vain pari kertaa tuollainen? Mitä minä olen katsellut videoitasi niin sehän on jumankekka joka kerta sama juttu. Aina vetää vaarallisen kovaa, sinä vedät minkä kerkeät vastaan että tekee oikein pahaa katsoa. Ihmettelen jos kukaan valmentaja ei ole sanonut sulle tuosta tyylistä millä ratsastat jne! Kannattaisi kokeilla uusia kuolaimia, mistä sitä tietää vaikka meno paranisi. Ihmettelen kun ette ole vielä nurin mennyt.

  VastaaPoista
 7. Heh, ehkä minä tunnen hevosen paremmin kuitenkin :D Ei se ole joka kerta samanlainen, reipas tahti on minulle ihan ok heti kun saan pidätteet perille kuitenkin tarvittaessa (eli yleensä aina) :) Pysyn kuitenkin vanhalla kannallani, eli vikaa on turha etsiä varusteita kun voi opetella ratsastamaankin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä kannattaa pistää vipinää kinttuihin ja alkaa oppia ratsastamaan, niin ei tarvii katsoa kun hevoseen sattuu. :)

   Poista
  2. Enhän minä missään vaiheessa olekaan väittänyt, että olisin hyvä ratsastaja tai Namu olisi helppo ratsu, siksipä se minulla onkin että opetellaan yhdessä :)

   Poista
  3. Miksi sä et ota mitään tosissaan tai tee asialle jotain? Reipas tahti on okei, heti kun saa pidätetyt perille. Mutta kun sä et saa, tai no saat repimällä, mutta se näyttää ihan järkyttävältä ja on hevoselle kaikkea muuta kuin kivaa. Meno on jopa vaarallista, etenkin kisaradoilla. Joo, Namu ei ole helppo ratsu ja opettelette yhdessä, mutta esimerkiksi juurikin se vähän vahvempi kuolain voisi opettaa sun käden rennommaksi ja vähentää hevosen kipua, kun se tulisikin kiinni paremmin. Ei sitä aina tarvitsisi käyttää, kun oppii saamaan ratsunsa kiinni pehmeämmin, voi vaihtaa takaisin pehmeämpään kuolaimeen. En tarkoita tätä kommenttia mitenkään pahalla, mutta voisit silti kiinnittää huomiota siihen miltä hevosesta tuntuu, vaikka mielestäsi ongelmat eivät ratkeakaan varusteilla - eivät minunkaan mielestäni, mutta pienet varustemuutokset voivat edesauttaa kehittymistä huomattavasti. :)

   Poista
  4. pidätteet siis, ei pidätetyt... autocorrect

   Poista
  5. Mistä sä päättelet, etten ota mitään tosissaan? Kyllä minä aina luen kommentit ajatuksella, mutta valitettavasti en ota valmentajakseni anonyymejä kommentoijia blogista. :D

   Olisin varmasti vaihtanut toisen kuolaimen suuhun, jos omistaisin jotain normi niveltä vahvempaa. Mutta koska en omista, en koe tarpeellikseksi tehdä mitään 30-40e hankintoja koska se voisi auttaa. Oikeastaan haaveilen tulevaisuudessa ratsastavani kaikkia hevosiani pelkästään kuolaimettomilla. Ja kun meno ei ole joka päivä tuollaista, suurimmaksi osaksihan ratsastan sitä kolmipalalla ja aivan siististi, mutta kotitallille en vaan yleensä pyydä kuvaajaa mukaan. ;)

   Poista
  6. Ootko testannut hakkiksia? �� meillä herra herkkis oli niillä tosi hyvä, koko ajan avuilla ja sormia liikauttamalla teki mitä käskettiin kun normikuolaimella sai välillä roikkua kokonaisen kierroksen kiinni ja yrittää pidättää ennen kun hidasti �� hakkiksilla laukkakin parani, nousi parempaan ryhtiin ja hevonen hyppäsi paremmin selänläpi.

   Poista
  7. En ole testannut kuin cross-undereita, jotka eivät toimineet kuin perus hömpöttelyssä. Hakkiksia tai kukkiksia yritän kokeilla, mutta niitä en viitsisi ostaa vain kokeiluun vaan yritän lainailla ensin tutuilta :)

   Poista
 8. Olen muiden kommentoijien ja sinun kanssasi samaa mieltä, että eihän tuo hyvältä näyttänyt. Tosin kun oon katsonut sun muita hyppyvideoita, niin ei namu kauheesti paremmalta niissäkään näytä. Täällä se tilanne että vahvempaa kuolainta tarvitaan ja kyllä, olen valmis maksamaan uusista kuolaimista koska haluan että meno on turvallista ja hevoselle ja ihmiselle helpompaa. Mutta tsemppiä teille jatkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mäkin olen samaa mieltä, mutta muistutan kuitenkin että aina meno ei maasta näytä samalta kuin miltä se selästä tuntuu :) Yleensä tamma on kuitenkin selkään tosi kivan tuntuinen, ja silloin esim. suun aukominen johtuu puhtaasti mun kovasta kädestä. Ja se taas on syy miksi me treenataan :) Nyt se on tuntunut jo monta hyppykertaa ihan super kevyeltä ja tasaiselta, ja keskittyä voi jo hienosäätöön pikkuesteilläkin! (Eli tällä kertaa tunsin hevoseni parhaiten, se oli vain alkuun hieman innoissaan ;))

   Poista
 9. Ootte tosi hyvii👍millä muuten editoit sun videot? Ne on parhait💞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihan Movie Makerillä teen videot, nopeaa ja helppoa! :)

   Poista
 10. Pidätkö muuten kesällä leirin? Siis semmosen minne vois osllistuu tuntemattomatkin?+ (Mursin mun varpaan😂)

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista