torstai 12. marraskuuta 2015

#208 Saikkupäivien kuulumisia

Kirjoitettu keskiviikkona 11.11

Nyt ollaan melkein kaksi viikkoa vietetty hiljaiseloa niin täällä blogin puolella kuin ihan oikeassa elämässäkin. Hevoset ovat tosiaan olleet enemmät tai vähemmän puolikuntoisia, eikä niiden kanssa ole saanut mitään oikeastaan harrastettua. Hensu tosiaan oli kovemmasta rasituksesta pitkään ep, ei paljoa mutta sen verran että en sitä halua kiusata. Taavia vaivaa edelleen puhkuri, se ei tällä hetkellä oikeastaan yski, mutta ei sitä yhtään voi rasittaakkaan. Ja Namulla on yhä edelleen kenkä irti ja aina hetken omatoimisestikin liikkuessaan se alkaa arkoa jalkaansa. Tosin tänään sitten kaksi kolmesta pääsevät taas palailemaan normaalimpaan elämään, Hensu tuntiratsuksi ja Namu kengitetään.



Kerrotaan nyt sitten kuitenkin jokaisen kuulumisia tarkemmin, vaikka instagramissa aktiivisesti seuraavat jo hyvin nämä kaikki asiat tietävätkin. Ensimmäisen viikon hevosten kanssa otin todella rennosti enkä tehnyt mitään ylimääräistä, mitä nyt hoidin vähän ruokahuoltoa. Tällä viikolla päätinkin sitten ryhdistäytyä ja olen vähän saanut aikaiseksikin, ja siivosinpa tuossa eilen illalla vähän pihattoakin.


Merkkinä molemmissa loimissa Eurohunter

Hensulle ei mitään ihmeellistä kuulu, paitsi että poneille yhteiseksi ostettiin kirpparilta pari käytettyä fleecevuorellista sadeloimea. Koska Taavi on taitava omia loimiaan tuhoamaan, sai herra käyttöönsä Hensun hieman kärsineen loimen, ja Hensu sai käyttöönsä uuden, puolikaulakappaleellisen loimen. Varastoon tuli myös yksi fullneck-loimi, mutta se saa pysyä varastossa ja otetaan käyttöön vain tarpeen vaatiessa. Kokoina nämä ovat Hensulle aika hyvät, eli Taaville aika isot mutta menevät kuitenkin, ja Namulle taas aavistuksen niukat, mutta pitäisi tarvittaessa käydä sillekin!

 


Taaville haettiin syötäväksi lopultakin säilöheinää. Ensin ajatuksena oli erottaa Taavi tammoista ja ruokkia sitä eri heinällä, mutta koska itse en yleensä hoida itse kaikkia ruokintoja koettiin tämä järjestely liian vaativaksi. Siispä hevoset ovat edelleen yhdessä ja saavat tällä hetkellä sekä kuivaa että säilöttyä heinää, ja toivoa sopii että Taavi syö pääasiassa sitä sille sopivampaa. Ehkäpä siinä kuukauden päästä sitten nähdään, mitä vaikutuksia tällä on poniin. Alkaa kyllä tuntua aika lailla viimeiseltä oljenkorrelta tämä kokeilu, mutta ehkäpä sitä toivoa vielä on. Ei Taavi ainakaan huonommaksi ole mennyt tässä puolen viikon aikana, ja kaikkien mahat ovat sietäneet hyvin erilaistakin heinää.

 


Namua en siis käytännössä ole liikuttanut yhtään ylimääräistä, vieläpä kun sen kaviot ovat aika heiveröistä laatua ja tuppaavat murtumaan helposti. Olen kuitenkin ottanut tosissani projektiksi nyppiä sen harja tasapaksuksi, vaikka pitkähköksi se saakin jäädä. Namu on ottanut toimenpiteen todella nätisti, vaikka tunnin kuluttua sen kärsivällisyys alkoikin olla lopussa. Olen yhteensä nyppinyt sitä kahtena päivänä lähemmäs kaksi tuntia, ja vielä ei olla kyllä lähelläkään sitä ohutta harjaa. Useamman kerran saa vielä tammaa kiusata. Olen kertaalleen myös vetänyt koko harjan tässä samalla sykeröille, jotta näen selkeästi kuinka suurista paksuuseroista harjassa onkaan kyse. Suurista on! Kun tämä on saatu valmiiksi on hevosen siistiminen noin muuten vuorossa, katsotaan sitten kuinka pitkälle saan ikinä projektia vietyä. :D

Alkuperäinen harja
Kiharatukka letityksen jälkeen
Tämänhetkinen tilanne, näyttää se jo vähän paremmalta ;)
Eli tälläistä tällä hetkellä, ehkä tästä pikku hiljaa päästään palailemaan normaaliin päiväjärjestykseen, toivottavasti nopeasti tammojen osalta ja rauhassa pikkuhiljaa Taavin kanssa. Rauhassa sen kanssa onkin pakko aloittaa, sillä sen lihakset ovat pudonneet aivan kokonaan ja se on taas kerran aivan älyttömän vanhan näköinen verrattuna siihen kuinka komea se aina kunnossa ollessaan on! Namun kanssa otetaan pari päivää rauhassa taivutellen ja verrytellen (yeah right, kysytäänkö Namun mielipidettä), ja sitten perjantaina ohjelmassa onkin sitten taas Kari Nevalan valmennus. Jos se menee hyvin starttaan seurakisoissa kuun lopussa metrin, jos ei en lähde edes yrittämään, sillä edellisestä valmennuksesta Namulla on paitsi paljon aikaa myös huono fiilis, kun ei tuo hyppääminen oikein sujunut.

2 kommenttia:

  1. On toi Namun harja nyt kyllä jo toosi paljon parempi! Sääli, että kummatkin ponit nyt joutuvat saikkuilemaan, varsinkin toi taavi.. mä niin pidän peukkuja että toimis toi molempien heinien syöttö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah jep, pirullista hommaa vain tyo nyppiminen! :D Ja niinpä :/ Positiivisena voidaan kuitenkin pitää sitä että herra on paljon pirteämpi ollut jo useamman päivän! :)

      Poista