lauantai 21. marraskuuta 2015

#212 Nevalan estevalmennus

Reilu viikko sitten olimme Namun kanssa jälleen Kari Nevalan valmennuksessa. Ajatus oli koko ajan, että jos menee hyvin starttaan 29. päivä ensimmäisen metrini, mutta koska näin ei käynyt ei lähdetä nyt ahnehtimaan melko vähien treenien pohjalta vaan opetellaan vielä hetki ratsastamaan. Miten se voikin olla niin vaikeaa? :D Toisaalta tämä on hyvä ratkaisu, saadaan kumpikin kerätä koko talvi itseluottamusta esteillä, sillä taidot varmaan nytkin riittäisivät mutta usko voisi loppua kesken. Ja niin, saa Namu myös pudottaa ne ylimääräiset kilot, jospa vaikka pysyisi hevonen kunnossa pidempään. ;) Ja ainahan on olemassa se pieni mahdollisuus että jos 80cm menee nappiin voi jälki-ilmoittautua.. :'D


Kuvat ovatkin sitten kaunista screenshot-laatua... Kärsikää!
Ensimmäiseksi tumpelo kuski ratsasti kiellon :(


Valmennus alkoi kuten aikaisemmatkin, ensin ravailtiin ja laukattiin suoralla uralla ja kun lihakset olivat vähän lämminneet taivuteltiin volteilla ja kaarilla jokaisessa askellajissa hetki hevosia. Tässä kohden edellisen päivän sivareilla ratsastamisesta oli hyötyä sillä Namu oli oikeastaan aika kiva ratsastaa ja se jopa taipui molempiin suuntiin. Verkan jälkeen siiryttiin sitten jumpalle, jonka parissa koko valmennus työskenneltiin. Siinä oli siis puomi, pieni pysty jolta laukka ja yhden askeleen sarjana toinen pysty, josta vielä kolme askelta okserille. Heti ensimmäisellä lähestymisellä ratsastaja oli niin omissa maailmoissaan ettei tehnyt selässä yhtään mitään. Siinä kohtaa kun Namu stoppasi toiselle pystylle oli matkustaja kyydissä suoraan sanottuna hämmästynyt. Toisella yrityksellä muistin vähän jo ratsastaa ja sarjasta selvittiin, mutta enkös heti himmaillut seuraavaan väliin ylimääräisen askeleen.



Parhaat hypyt tulivat ehdottomasti tälle kavaletille!



Loppua kohden alkoi hieman paremmin sujua ja muutamalla viimeisellä kerralla päästiin jo vähän miettimään hevosen suoruutta, mutta helppoa ei ollut hetkeäkään. Hyppääminen ei sujunut enkä minä ollut esteiden päällä saatika laskeutumisessa minkäänlaisessa tasapainossa. Namu kyllä suoritti ihan kivasti, mutta omalla tasollamme emme kyllä olleet, emme ole olleet pariin viikkoon. Meno ei missään kohtaa ollut varmaa ja ratsastaja oli useammassa kohtaa jo keskeyttämässä valmennuksen ja vannoutumassa treenaamaan enää pelkkiä kavaletteja. Tamma oli myös hyppäämisen alkaessa todella kova suustaan, eli siinä kohtaa niistä sivareistakaan ei ollut enää muuta kuin haittaa. 






Syytetään perjantai 13. päivää!

4 kommenttia:

  1. Videossa teijän meno näytti ihan hyvältä :D Mutta toisaalta, eihän ratsastuksen helppoa kuulukkaan olla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vaan nimenomaan helppoa sen pitäisi olla, ei saisi tehdä siitä liian monimutkaista ;)

      Poista
  2. oho, outoa nähdä namu kieltämässä! Mut älä kuitenkaan oo liian kriittinen itelles, mä olisin ilonen jos saisin sun hyppytaidot :) Ja vaikka ei ollut teidän parhaimpia kertoja, musta sun oma istunta siellä selässä näytti tosi kivalta! Ootko ajatellut, että voisit joskus antaa jonkun ammattilaisen hypätä Namulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, tuoltakin olisi niin vältytty jos ratsastaja olisi vähän tsempannut ja helpannut hevosta esteen päällä.. :D Ja sä et tiedä kuinka paljon antaisin että saisin edes puolet sun taidoista, mä itken verta joka kerta kun on pakko mennä koulua.. :I Ei ole kyllä mun lajini :p Ja olenhan mä miettinyt mutta ei mulla ole rahaa :D Eikä siitä ehkä ihan hirvesti olisi hyötyä kun Namu on, kuten tiedät, melkoinen herkkis vieraitten kuskien kanssa :'D

      Poista