perjantai 25. maaliskuuta 2016

#260 Tilanteen nollaaminen

Tässä on taas monta ratsastusta edetty saman kaavan mukaan: ensin hevonen on kamalan tuntuinen ja lopuksi saan ratsastettua sen ihan okeiksi, mutta eipä tässä mitään huippufiiliksiä ole tullut. 18. päivä jaksoin kärsivällisesti ratsastaa tehtäviä niin, että edellinen askellaji oli aina hyvä ennen seuraavaan siirtymistä. Siirtymisiä tuli tehtyä siis mm. käynti-seis-käynti, ravi-seis-käynti-ravi, laukka-seis-käynti-ravi-laukka jne. Välttelin pysähdyksestä kiirehtimistä liikkeelle, joten Namu ei pomppinut kuin pariin kertaan. Tämä tekniikka toimikin ihan hyvin, mutta vei myös aikaa sen pari tuntia ja oli kyllä aika turhauttavaa, kun tuntui että jokaisen laukannoston jälkeen sai tehdä vartin töitä ennen kuin seuraavaa nostoa pystyi ajattelemaan. Tästä ratsastuksesta jäi kuitenkin vielä ihan hyvä fiilis molemmille.

Tämän postauksen kuvat toimivat samalla myös ostosten esittelynä! :)
Horse fairista ostettu Horzen valkoinen kisahuopa tarjouksessa 10e

Petpointista ostetut ohjat 35e

21. päivä ajatuksena oli kivasti käydä valmennuksen jälkeen palauttelemassa lyhyen maaston verran. Ensimmäinen puolisko lenkistä menikin ihanasti, heppa oli rauhallinen ja kaikki askellajit sujuivat kuin oppikirjasta. Juuri kun kaikki tuntui sujuvan käännyttiin kotiinpäin ja tamma muuttui ihan katujyräksi. Yleensä kotiin ei meidän hevosilla ole ollut sen kovempi kiire kuin poiskaan, mutta nyt sain kyllä kokoajan ottaa vahvoja pidätteitä että hevonen pysyi käsissä. Tammat :D Kotona otettiin sitten kurinpalautuksena vielä laitumella pientä koulupiiperrystä ja siinä heppa tulikin ihan kivaksi. Ei taaskaan mikään hyvä, mutta sellainen mukiinmenevä. Ok, tyydyttävä, jotain?

Horse fairista ostettu ohut fleece 20e
Ja Petpointista mukaan tarttunut Horse Guardin riimu 25e (Miksi se itsekseen liikkuu noin?!)


23. päivä oli tätä samaa rataa. Alkuun ei ollut hevoseen mitään kontrollia ja sain tehdä pitkään töitä että sain apuja edes lähelle sitä oikeaa osoitetta. Suussa oli kokeiluksi kolmipalat pitkästä aikaa, mutta kahden kerran jälkeen vaihdoin suosiolla takaisin D-niveleen. Ollaan harpattu niin paljon takapakkia viimeisen viikon aikana, että nyt nollataan tilanne ihan kaikkien, myös varusteiden osalta ja katsellaan sitten uudestaan. Ratsastelin K.N. Specialista tehtäviä läpi yksi kerrallaan ja lopuksi tein vielä pariin kertaan ravi- ja laukkaohjelmat läpi. Ravissa ei ollut mitään ihmeellistä, ei surkea mutta ei hyväkään. Laukassa ensimmäinen kerta meni hyvin ja sitten alkoi taas sellaiset säntäilyt, ettei ollut luovuttaminen kaukana. Lopulta saatiin ihan ok koko homma läpi ja siihen lopetettiin siltä erää.

Horse fairista ostettu Eskadronin vähän pirteämmän värinen riimu 20e


Tänään ratsastin sitten koko K.N:ää läpi. Tai yritin ratsastaa. Ajatuksena oli kuvata videolle sama ohjelma satulalla ja ilman, mutta... Aloitin ilman satulaa, joka yleensä on ollut paljon helpompaa. Sitä se ei ollut, vaan en saanut hevoseen mitään kontrollia. Hevonen oli pohkeen takana enemmän kuin koskaan aiemmin, ei taipunut yhtään mihinkään ja oli kaikenlisäksi vielä ihan kuuro pidätteille. Tästä saatte kuitenkin vuodatusta vielä myöhemmin kun vilkaisen, voinko julkaista videosta yhtään mitään... Lyhyesti sanottuna palattiin kuitenkin tilanteeseen, joka vallitsi puoli vuotta sitten. En vaan aina tiedä mitä tuon tamman kanssa pitäisi tehdä. Helpointa olisi vain heittää pyyhe kehään, ja juuri nyt todellakin tekee mieli tehdä niin!

Ja tärkeimpänä hankintana Charles Owenin VGI-hyväksytty kypärä Petpointista 190e

2 kommenttia:

  1. Rakastuin toho eskadronin riimuun <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon rakastunut kaikkiin :D Tuohon riimuun kestää kyllä tottua, se on niin erilainen mitä olen hepoilla tottunut pitämään :P

      Poista