torstai 31. maaliskuuta 2016

#262 Pöllöjen päivä

Reilu viikko sitten sunnuntaina palauttelin Namua Mimmin estevalmennuksen jäljiltä ihan juoksuttamalla. Laidun oli jo silloin aika huonossa kunnossa, lähinnä se oli yksi iso epätasainen luistelukenttä. Siksi hevosen liikkuminenkin näyttää videolla ja parissa kuvassa tosi tönköltä, mutta nyt tosiaan syytetään siitä ihan pohjaa. On tuo tamma silti hauska tapaus, sitä ei nimittäin pohja haitannut yhtään toisin kuin Taavia, joka oli sitä mieltä ettei tuolla voinut liikkua laisinkaan :D

Puin heppaselle kaikki juoksutushärpäkkeet niskaan, mutta koska pitkäkorva oli paljon normaalia rauhallisempi ja rennompi päätin palkita sen vetämällä koko juoksutuksen ilman sivareita. Laukassa ne olisivat voineet olla ihan paikallaan, mutta koska nyt haettiin vain palauttelevaa liikuntaa niin mentiin vähän kevyemmin. Kaikkineen juoksutus sujui hyvin ja tyytyväinen tamma pääsi nopeasti takaisin tarhaan.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun liinan päässä hevosen piti ylittää myös yksittäinen puomi/este, muta eihän siinä mitään ongelmaa ollut. Videolla ei valkoista taustaa vasten oikeastaan näy tuo lumikasa, jonka yli Namu lähinnä astui. Siellä se silti oli, mutta ei se mitään ihmetystä aiheuttanut. Joku kerta voisi kokeilla hypyttää liinassa vähän enemmänkin, ja kesällä olisi kiva kokeilla irtohypyttää ja katsoa minkä verran sitä tamma hyppääkään!













Jemina tuli ratsastamaan Taavilla. Suunnitelmat muuttuivat siten, että tämä jäi ainoaksi Taavilla ratsastukseksi hetkeen, mutta se meni kyllä ihan kivasti. Taavi ei ollut mitenkään erityisen reippaalla tuulella mutta ei se juurikaan yskinytkään. Lopuksi kaksikko otti joitain hyppyjä ensin ristikolle, sitten vähän pienemmälle ja lopuksi isommalle (60cm) pystylle. Hypyt olivat pääsääntöisesti hyviä, kunhan laukka lähestymisessä pysyi yllä. Ei tästä kuitenkaan enempää, jos vaikka joskus Jemina päättää vielä itse kirjoitella blogiinsa aiheesta, materiaalia ainakin olisi! 



8 kommenttia:

  1. Onks taavi kipeä jos sillä ei hetkeen mennä ratsain?:o tai kui ei mennä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan Taavilla se krooninen puhkuri, mutta tämä ettei Jemina sillä hetkeen ratsasta johtuu ihan ponista riippumattomista syistä :)

      Poista
  2. Eikö Jemina mee kelääm sun hepoista siiis?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menee menee, mutta nyt ei Taavilla mennyt valmennukseen ja kisoihin kuten esin piti.

      Poista
  3. Kiva postaus, Namu näytti kuvissa kivalta:)

    VastaaPoista