torstai 19. helmikuuta 2015

#13 Hyvä teko!

Tosiaan, laskiaistiistaina käytiin Hensun kanssa ottamassa osaa vanhusten makkaranpaistoon telkkarista tutussa Palvelutalo Tervaskannossa! Äitini on samaisessa paikassa töissä, jota kautta sitten mekin ponin kanssa tähän päädyttiin. Paikallehan oli ihan etsitty rekihevosta, mutta kukaan ei ollut kuitenkaan päässyt. Niinpä äiti oli luvannut, että meiltä tulee edes rapsutteluhevonen paikan päälle.

Käy toki tykkäämässä facebook-sivusta!
Hensun eväät reissulle

Mukaan tuli myös kaikennäköisiä naruja, mm. liinat, riimut ja narut, suitset...
Ja tottakai näin talvella kuljettaessa fleece-loimikin ponille tarvittiin
Ja Hensun omat kuljetussuojat pääsivät vaihteeksi oikean omistajan jalkoihin :)
Hensu käyttäytyi uskomattoman hienosti koko ajan! Se ei pelännyt pyörätuoleja, ei leikkiviä lapsia (jotka juoksentelivat kyllä hipoen ohi joka suunnasta!) eikä nuotiotulta. Alkuun hieman ihmeteltyään taisi todeta hyväksi paikaksi kun porkkanaa ja leipää sai mutustella oikein ahkerasti, eikä olisi lopulta kotiin meidän vanhuksemme enää lähtenytkään. Lastattiin sitä tosiaan pitkään ja hartaasti. Lopulta iskä ajoi traikun vähän kauemmas ja kokeiltiin uudestaan ja sillon viimeinkin poni suostui kyytiin tallustelemaan.

Ei tyyppi varmaan osannut arvatakaan tällaista päivää tulevan - ei osannut omistajansakaan!

Traikkukin piti herätellä talviunilta
Kuljetuskuosi

Hensu kuljetetaan aina kahden hevosen trailerissa levennetyssä paikassa kokemustensa takia
Heti kun äiti tästä minulta kysäisi olin minä ihan valmiina lähtemään mukaan. Jeminankin piti ensin tulla, mutta perui sitten kuitenkin osallistumisensa. Oli kyllä äärimmäisen koskettava ja silmiä avaava kokemus kuunnella muutaman vanhuksen tarinoita nuoruuden hevosistaan ja lukea vielä jälkikäteen facebookista, että vierailulla oikeasti oli vanhuksiin hirvittävän positiivinen vaikutus. Jos vain joskus saan tilaisuuden uusintaan, niin tottakai ponin kanssa mennään uudelleen! ♥

Perillä!

Kuva otettu Tervaskannon facebook-sivulta!
Kuva otettu Tervaskannon facebook-sivulta!
A-studio tosiaan toteutti talven ajan kampanjaa Hoivakoti Kuntoon juuri Someron Tervaskannossa, joten siellä näkyi ja näkyy yhä vähintäänkin yhtä selvästi kuin muuallakin myös Hyvä teko -kampanja! Haastankin siis jokaisen postauksen lukevan käymään siellä lähimmässä hoivakodissa vierailulla, sillä juuri sitä vanhukset elämäänsä kaipaavat! Mitään hevosen kokoista sen ei tarvitse olla - mene vaikka pelaamaan korttia tai vain jutustelemaan! Tarkemmat ohjeet löydät kyllä nettisivuilta!


Turvallisesti ja hyvillä mielin kotona! :)
Kommentteja toivotaan aiheeseen liittyen!
Kävitkö tekemässä hyvän teon?
-->Millaisia tunteita se herätti?
Mitä mieltä olet tällaisesta toiminnasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti