lauantai 21. helmikuuta 2015

#17 Avoimet ovet

Noniin, tänään todellakin järjestettiin Someron Hevosharrastekeskuksessa Avoimet ovet -tapahtuma, jossa minäkin olin "toimihenkilönä" talutusratsastuksen puolella. Taavi oli hylätty Kyröön, joten se ei hupiin päässyt ottamaan osaa, mutta sen tilalle sain kuitenkin suloisen pienen welshponitamman Fay Princess.
Fay
(© Rebekka Jousmäki)
© Päivi Nietosvaara
Suunnitelmissani olisin ollut jo hyvissä ajoin paikalla, mutta kiitos pesukoneen olimme perillä tasan sillä minuutilla kuin tapahtuma alkoikin. Bongasin väenpaljoudesta Irinan ja Tildan ja painuin heidän kanssaan seuraamaan suomenhevosten kouluratsastusesitystä. Meni kyllä kaikilta todella hienosti, hyvin edusti jokainen tallia ja SomRaa!

Someron Hevosharrastekeskuksen facebook-sivulta!
© Rebekka Jousmäki!
Sen jälkeen otettiin Fay talutusponiksi todella liukkaalle ja märälle kentälle (varpaat yrittävät edelleen sulaa...) ja koko ajan sai kyllä olla ottamassa seuraavaa ratsastajaa kyytiin. Hyvä että jonosta pääsi eroon kun olikin jo seuraavan ohjelmanumeron vuoro. Vietiin poni karsinaan ja haettiin buffasta laskiaispullat Helenan laskuun ;) Sitten suuntasimme maneesiin. Tilda hoiti koko päivän hienosti poninhoitopistettä!

© Rebekka Jousmäki
Irina Kokko yritti siis Hoppusella rikkoa suomenhevosten korkeushypyn maailmanennätystä. Ihan sinne 172cm saakka ei ratsukon rahkeet (vielä!) riittäneet, mutta hienosti lentelivät 143cm korkean muurin yli puhtaasti kuitenkin! Varmasti tehtävää vaikeutti myös tuon korkeuden jälkeen esteen päälle ilmestynyt, erivärinen puomi. Hienosti kuitenkin, tuli rikottua niin hevosen kuin koko tallin korkeusennätys! :)

© Päivi Nietosvaara
Siitä saikin jälleen kiirehtiä (sillä pihalla kiemurteli jo pitkä jono!) varustamaan Fayta uudelleen. Tällä kertaa pääsimme maneesiin, jossa oli kyllä paljon mukavampi talutella. Alkuun oli aika jännää olla pikkuisen Faysulin kanssa samassa tilassa hurjan kokoisen Hoppusen kanssa, mutta hienosti sekin sujui. Irina toi ponivahvistukseksi Viken, ja Helenakin ilmestyi hetkeksi Dinon kanssa tarjoamaan aikuisille ratsastusmahdollisuutta. Fay ja Vikke käyttäytyivät oikein hienosti, ja reilu tuntihan siinä sitten vielä tulikin taluteltua pieniä, innokkaita ratsastajia. Ehdottomasti söpöin oli tutti suussa ponin selässä keikkuva pikkuvauveli :3

Vas. Dino, Fay, Vikke. Tässä jono on jo vähän kutistunut, vaikka porukkaa vielä riittääkin :D
(Kuva otettu Someron Hevosharrastekeskuksen facebook-sivulta!)
Vikke ja Irina
(Kuva otettu Someron Hevosharrastekeskuksen facebook-sivulta!)
Kun talutukset olivat ohi toimitimme Irinan kanssa ponit karsinoihin ja menimme syömään maistuvaa ja kaivattua hernekeittoa ja leipää, Helenan piikkiin taas! ;) Katselin vielä hetken, että mitäs kirpparilla olikaan ollut myynnissä, mutta mitään ei tällä kertaa tarttunut mukaan. Jutustelin aikansa vielä Mian ja Caritan kanssa, ja sitten äiti tulikin kaupasta ja lähdettiin ajelemaan kotiin. Videopostaus ei taaskaan onnistunut niin kuin ajattelin, joten siksi alustamaan normaali postaus D:

Videopostaus

Koko kouluratsastusesitys

Korkeushyppyennätysyritys

Kotona jaksoin vähän aikaa puuhailla heppojen kanssa maastakäsin, ja etenkin Namu tykkäsi siitä kovasti. Hensukin tykkäsi kyllä herkkuosuudesta, mutta työ sen eteen oli sen mielestä sietämätöntä - ja herkuista luopuminen vasta kamalaa olikin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti