perjantai 20. helmikuuta 2015

#16 Kengityksiä ja rokotuksia

Keskiviikkona aamulla (9.00!!) oli hevosilla kengitys, ja se oli kyllä lomaviikon kamalin aamu! Ensinnäkin nukuin pommiin, ja olin tallissa vasta puoli yhdeksältä. Kymmenen minuutin kuluttua kengittäjä jo ajoikin pihaan ja minulla oli kaikki vielä ihan kesken... Sitten pääsi tappelemaan Namun kanssa siitä kengitetäänkö ne takakintut vai ei, ja lopulta se jäikin alakynteen ja kengät saatiin koipiin. Onneksi Hensu oli luotettavaan tapaansa helppo ja rauhallinen, seisoskeli vain paikallaan ja nosteli joka jalkaa vuorollaan aina pyydettäessä!

Poni kengitettävänä
Päivällä (siis siihen aikaan kun yleensä näin lomalla heräilen!) menin sitten ratsastamaan Namun. Ensin ajatuksena oli hypätä sillä, mutta laiskuus iski ja meninkin sitten koulua. Eikä kyllä yhtään harmittanut ettei hyppäämään sitten päässyt, niin mainiolla tuulella Namu taas oli! Äitikin kävi siinä vilkaisemassa ja totesi hänkin että Namu ihan oikeasti ajoittain näyttää hevoselta ja on kyllä nyt parissa viikossa kehittynyt hurjasti! Todella hyvät fiilikset taas jäi ratsastuksesta.

Paksukainen jo käsiteltynä
Viiden aikoihin Oona tuli viikottaiselle tunnilleen. Haimme Hensun tarhasta ja hoidimme kuntoon. Huomasin sen vasemmassa kankussa ilkeän näköisen vekin, mutta onneksi se sitten lähempää tarkasteltuna ei ollut kuin pieni pintahaava. Laitoin Oonan keskittymään ihan kunnolla Hensun pysäyttämiseen ja kääntämiseen, ja teetin ratsukolla mm. kolmikaarista kiemurauraa ja loivaa kiemurauraa. Uutena juttuna tällä kertaa otettiin peruutukset, jotka muutaman haparoivan yrityksen jälkeen lähtivätkin sujumaan hyvin. Aika vain meinasi vähän loppua kesken, joten yhtäkään tehtävää ei montaa toistoa ehditty tehdä.


Enska :3
Torstaina Jemina ja Repe tulivat meille Enskan kanssa, ja tosiaan kuvailtiin lyhäriä joka saikin taas positiivisen vastaanoton youtuben puolella! :) Sen lisäksi he ratsastivat Hensun ja Namun ihan normaalisti, Jemina meni Hensulla ja Repe Namulla. Repen kommentti Namusta oli suurinpiirtein: "Laikku ei ikinä oo läheskään tämmönen vaikka sillä ois kuinka paljon energiaa!" Niin no, sellainen se Namu on! :D Oli kiva huomata kuinka alkusinkoilujen jälkeen tamma kuitenkin malttoi vähän kuunnella Repeäkin ja menihän se pätkiä ihan nätistikin. Ensi kerralla sitten hyppäämään!




Jemina meni Hensulla jälleen pääasiassa käyntityöskentelyä (tietenkin), mutta alkusäätöjen jälkeen meno oli kivan ja helpon näköistä. Ihan parhaimmillaan ei parivaljakko kuitenkaan ollut, joten ajattelinpas pitää joku päivä tässä Jeminalle taas oikein kunnon rääkkitunnin - ja jos yksi ei riitä niin Namulla perään toinen! Pikkaisen ratsukko teki ravityöskentelyäkin, mutta kun ponia ei oikein uskalla rasittaa niin se jäi sitten todella vähäiseksi. Teki kuitenkin oikein hyvää Jeminan ratsastus taas Oonan jälkeen, heti vain luulot pois ponilta jos kuvitteli voivansa mennä oman päänsä mukaan! Lopuksi minäkin menin Hensulla muutaman kierroksen, mutta vain koska olin niin jäässä kentän laidalla :D



Perjantaina ratsastin Namun siinä puolenpäivän jälkeen ihan kevyesti ja nopeasti (40min) useammastakin syystä. Ensinnäkin kenttä oli kyllä ihan jumalattoman liukas, oikeastaan paremminkin luistinrata kuin hiekkatarha! Onneksi Namukin alkukiitojen jälkeen tajusi ottaa rauhassa, koska muuten olisimme varmasti olleet vielä nurin. Toisekseen Namulle tuli jälleen pakollinen viikon lomailu rokotuksen takia.




Ihan alkukäynneissä Namu sinkoilunsa jälkeen muuten kuljetti minut pihattoon :''D Alkuun Namu oli todella piitkän tuntuinen ratsastaa eikä sen takajalkoihin tuntunut saavan yhtään enempää kontrollia kuin suuhunkaan eikä oikein mitkään avut tuntuneet menevän läpi. Siitä huolimatta aloin ratsastamaan takaosakäännöksiä ja pohkeenväistöjä. Alkuun oli kyllä aika hurjaa säätämistä, mutta lopuksi sain muutaman ihan kivan liikkeen näin aloittelijatasoomme nähden!

Heh :')

Ennen neljää oli sitten se Namun rokotus. Ihan hevosiin erikoistunut eläinlääkäri kävi tammuskaisen rokottamassa ja sujui kyllä niin kätevästi että! Namu ei ollut koko toimenpiteestä moksiskaan, ja Hensukin (joka aikaisempaa eläinlääkäriä on pelännyt kuollakseen - ei ole edes karsinasta antanut tämän nähtyään kiinni!) tunki väkisin katsomaan mitä eläinlääkärillä olisi sille annettavaksi... Mene ja tiedä mitä noidenkin päässä liikkuu!


2 kommenttia:

  1. Tosi hienon näkönen toi teiän uus pihatto ja varustehuone. :-) Voisitko tehdä jotain tallin/talliympäristön esittely postausta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voin! Aion todellakin tehdä tuollaisen postauksen varmaanki videon muodossa, mutta jotenkin en vielä ole saanut aikaiseksi :)

      Poista