perjantai 1. tammikuuta 2016

#225 Tavoitteet 2016

Nyt vuoden vaihduttua ja Hensun käännyttyä jo 24-vuotiaaksi, Taavin 21-vuotiaaksi ja Namunkin jo 9-vuotiaaksi palaamme ajassa peräti vuoden verran taaksepäin ja otetaan tarkasteluun vuodeksi 2015 asetetut tavoitteet. Osa tavoitteista saavutettiin, osaa ei, mutta suurimmassa osassa ainakin edistymistä on huomattavissa. Saatte nauttia tämänkin postauksen aikana vanhoista videoista aiheisiin liittyen, toivottavasti hetkeen viimeinen throwback vuoteen 2015 videoiden muodossa! :)

Vuoden 2015 tavoitteet:
  • Saada Namu oikeasti HeB tasolle
Tässä tavoite jäi saavuttamatta, mutta siitä voidaan kyllä syyttää hyvin pitkälti sitä selässä matkaajaa, joka ei ole tehnyt asian eteen paljon mitään. Mutta siltikin jos verrataan nykyistä ja vuoden takaista tilannetta, voidaan kyllä huomata muutosta parempaan. Vasta joulukuussa alettiin nimittäin harppoa hurjaa vauhtia eteenpäin sen koulupuolen kanssa ja samaa rataa on kyllä tarkoitus jatkaa. Enää ei edes käy selitykseksi se, että Namu on "nuori ja kokematon", koska yhdeksänvuotias hevonen ei ole mitään muuta kuin parhaassa iässä. Niinpä täytyy alkaa ottaa siitä kaikki ilo irti!

  • Kierrellä pikkukisoissa Namun kanssa
Tässä suoriuduttiin oikein hyvin. Vaikka meillä on ollut vähän ongelmia kuljetuksen kanssa ja kovin pitkiä matkoja ei olla lähdetty tekemään, eivätkä edes kaikki lähellä olevat kisapaikat käy, olemme silti kierrelleet tasaisesti läpi kauden pääasiassa siellä estekisoissa pyörimässä. Pikkukisoihin alkaa tulla rutiinia, ja vaikka olen edelleen joka kerta aikataulutuksieni kanssa epävarma alkavat ne osua aika nappiin. Verryttely ei vieläkään ole Namun kanssa mikään helppo osa kisoissa, mutta sielläkin ovat alkaneet palikat vähän asettua kohdilleen.


  • Uskaltautua kenties myös aluekisoihin
Alue, anteeksi 2-tason kisoihin ei viime vuonna kertaakaan uskaltauduttua. Ypäjän kisaviikolle olisimme todennäköisesti lähteneet ellei se olisi ollut niin hankalaan aikaan. Muitakin kivoja aluekisoja tässä aika lähellä olisi ollut, mutta ei sitten tullut maksettua Namun kisamaksuja heti alkuvuodesta niin se jäi sitten kokonaan, ja näin ei sitten aluekisoihinkaan ollut asiaa. Nyt täytyy vain maksaa kaikki maksut heti alta pois ja rohkeasti ottaa suuntaa myös kohti niitä vähän isompia kisoja.



  • Saada rutiinia ja rohkeutta 90cm estekorkeuteen
Tässä onnistuttiin taas oikein hyvin! Emme saaneet kisoissa varmaan yhtään kokonaista rataa puhtaasti tällä korkeudella, mutta pudotuksista voidaan sitten taas syyttää hyvin pitkälti sitä selässä roikkujaa. Rutiinilla tämän kokoiset alkavat kuitenkin sujua enkä itse enää jännitä tällä korkeudella olevia esteitä - niitä 10cm korkeampia kuitenkin senkin edestä! :D


  • Päästä kokeilemaan maastoesteitä
Oikeille maastoesteille emme valitettavasti päässeet, mutta joitain kotikutoisia tuli vuoden aikana kuitenkin kokeiltua. Namu on kuitenkin niin rohkea hyppääjä etten usko kiinteiden esteiden olevan sille kovin vaikea pala niellä. Pitää jatkaa Helenan ahdistelua asiasta, tai sitten jos pääsen Ypäjälle opiskelemaan niin mahdollisuudet kokeilla maastareita kasvavat aika hurjasti!


  • Käydä moikkaamassa Taavia useammin
Tämä siis viittasi lähinnä vuoden alkupuoleen, kun ruuna oli pääasiassa Mylverillä. En yhtä tammikuun ratsastusta lukuun ottamatta kuitenkaan käynyt herraa katsomassa kun poni niin kaukana asusteli, mutta eiköhän tämä voida unohtaa sitten sillä että loppuvuoden poni asustelikin taas kotona ja sitä tuli ihan joka päivä katseltua. ;)

  • Huolehtia varusteista kunnolla
Minun ikuinen kompastuskiveni. Viime vuonna tein kyllä pohjanoteerauksen koko hommassa, jotain satulaa en varmaan kertaakaan huoltanut.. Namun varusteet pääsivät ehkä jopa pari kertaa hoitoon kun kisoihin piti lähteä, mutta kerta kaikkiaan huonoksi jäi viime vuoden saldo. Ja se on huono juttu se. Jos jotain positiivista haetaan niin ainakin varusteet muuttivat satulahuoneeseen, missä niillä on hieman enemmän tilaa elellä. Niin paitsi tällä hetkellä kun kaikki on romahtanut lattialle..

Kuten voimme huomata olivat tavoitteet melko realistiset, mutta toteutus jossain määrin heikonlainen. Siksi täksi vuodeksi pidetään tavoitteet yhtä hyvinä ja yritetään saada laiskamato täältä ruudun toiselta puolelta myös oikeasti tekemään töitä niiden eteen - eikä toisin päin. Kuten huomata voitte, tavoitteita löytyy! Pitäisikö siis näin uudenvuoden juhlimisen ja kolmelta päivällä heräämisen jälkeen vetää ratsastushousut jalkaan ja marssia treenaamaan - hyvin suuri osa noista kun on liitoksissa hevosiin! :)

Tavoitteet vuodelle 2016:
  • Saada Namu oikeasti HeB tasolle
  • Osallistua aluekisoihin
  • Treenata ja kisata metriä
  • Kokeilla maastoesteitä
  • Kuntouttaa Taavi ja treenata sen kanssa HeA asioita
  • Korjata istuntaa: vinous (vasen puoli vahvemmaksi, lihaskuntoa ja kehonhallintaa), kädet (kantaminen, ranne suoraksi, tasainen tuntuma), jalan paikka (ei liian eteen, pohje kiinni, hypyssä kantapää alas ja varpaat eteen), ylävartalo (kunnolla hyppyyn mukaan, heti laskeutumisesta suoraksi/ylös vaikka käsi myötäisikin, ei laukassa heilumista oikeaan suuntaan) nyt näin alkuun :D
  • Alkaa suunnitella ratsastuksia
  • Valmentautua (Kari, Helena, Mimmi?) ja ottaa myös koulutunteja/valmentaja (Krisse?)
  • Ratsastaa enemmän muillakin kuin turvahevosilla (=omat :D)
  • Päästä opiskelemaan Ypäjälle hevosenhoitajaksi tai ratsastuksenohjaajaksi
  • Panostaa kavereihin kunnolla ♥
  • Huolehtia varusteista kunnolla

6 kommenttia: