maanantai 4. tammikuuta 2016

#226 Junnutiimin valmennus

28. päivä joulukuuta suurin osa Junnutiimin jäsenistä kokoontui valmentautumaan Somerolle. Alun perin tarkoitus oli pitää kaksipäiväinen valmennusrupeama niin, että molempiin päiviin osallistuva olisi mennyt toisena päivänä koulua ja toisena esteitä. Koska koutsimme kuitenkin sairastui ensimmäisen päivän jälkeen siirtyi toinen valmennus jonnekin tulevaisuuteen. Eli toisin sanoen me pääsimme nyt joulun jälkeen nauttimaan vain kouluratsastuksesta  Namun kanssa, esteitä mennään sitten joskus. Suhteellisen harmillinen juttu meille, mutta kyllä me sitten joskus pääsemme hyppäämäänkin.

Namusta poseeraaminen ei ole kivaa.. :D Kuvat © Irina
Valmennukseen lähtö sujui hyvin, paitsi että aamulla herääminen ei ole minun juttuni. Namu kuitenkin tallusteli suoraan traileriin ja perillä sai laittaa sen sopivan rivakasti kuntoon. Heti alkuun meiltä kiellettiin voltit ja jäimme ensin hetkeksi ravailemaan ja sitten laukkailemaan soikion muotoiselle uralle, eli lyhyet sivut pyöristäen. Nopean lihasten lämmittelyn jälkeen siirryttiin takaisin käyntiin ja otettiin jalustimet kaulalle. Ei ihan se meille optimaalisin tapa aloitella kouluratsastusta, meille kun sopisi nimenomaan se volteilla pyöriminen ja vielä ihan mukavasti ne jalustimet jalassa, jotta edes ratsastaja pysyisi edes vähän rentona. Kaarevilla piti ajatella hieman sulkutaivutuksen tapaista, jotta takapää pysyisi hallinnassa. Kannatti edellisenä päivänä vähän kokeilla niitä. ;)


Ravissa meidän meno oli kyllä aluksi aivan järkyttävän jännittynyttä, mutta volttien ja siirtymisten avulla alkoi pikkuhiljaa sitä rentoutta löytyä. Silti olisi kyllä ollut aika lailla mukavampaa ne jalustimet jalassa. Jossain kohdassa tehtäväksi tuli suoraan ravista pysähdykset. Siirtymiset pysähdykseen menivät ihan ok, mutta noin pääsääntöisesti jokainen raviin siirtyminen oli jokin sadan metrin sprintille lähtö, mutta ei kai se mitään. Laukassakin tein vähän aikaa työskentelyä ilman jalustimia, mutta otin ne sitten kuitenkin taas loppua kohden.


Laukkaa tehtiin siis puolikas kierros lähtien pitkän sivun alusta ja loppuen ensimmäisen kaaren loppuun. Me tosin jäimme muutaman kerran tekemään vielä töitä ympyrälle, ja laukassa tulikin tunnin parhaat pätkät. Laukasta jäi kuitenkin myös muutama suurempi juttu mieleen mitä pitää alkaa työstää. Ensinnäkin se että minun pitää saada oikeassa kierroksessa ylävartaloni hallintaan, sillä nyt se heiluu ihan liikaa laukan mukana. Miten sen sitten aion tehdä, sitä en tiedä. Toinen juttu, että meidän pitää harjoitella vasemman laukan nostamista suoralla uralla. Se on nimittäin yllättävän vaikeaa! ;)


Loppuun tehtiin peräti yksi täyskaarto laukassa niin, että saatiin muutama askel vastalaukkaa. Ainakin Namun kanssa olisin kyllä voinut jatkaa pidemmänkin pätkän, tätäkin nimittäin treenattiin edeltävänä päivänä joten se sujui helposti. Loppuun olikin sitten itsenäisempää ravailua ja siinä kohden pääsin hyödyntämään voltteja kunnolla. Valmennuksesta jäi kuitenkin ihan hyvä fiilis, etenkin koska saatiin kehuja paitsi Helenalta myös sellaisilta ihmisiltä, joilta en sitä odottanut. Tästä on Namuskin kanssa hyvä jatkaa! :) Tunnin jälkeen otettiin Irinan kanssa vähän kuvia, ja kun kyyti tuli laitettiin Namu kyytiin ja ajettiin kotiin.

Tykkään niin tästä kuvasta ♥

6 kommenttia:

  1. Olipa kiva postaus jälleen kerran ♡

    VastaaPoista
  2. Ilman jalustimia on yllättävän haasteellista mennä, sen oon kans huomannu :D Tää oli todella kiva postaus ja nää kuvat oli ihania! Olisi niin mahtavaa päästä kans valmentautuun :D

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se vähän vaikeampaa ja mielelläni menenkin joko jalustimilla tai kokonaan ilmam satulaa Namulla, sillä kun ottaa tosi inhottavasti kaulalle heitettäessä hihnat jalustimista kiinni ja hiertää ihon auki. Se onkin se suurin syy miksi siellä selässä pitää jännittää ;) Tuolla en voinut tehdä edes sitä että olisin napannut jalustimet kokonaan irti, minkä kotona olen monesti tehnyt :P Treenaamaan vaan niin kyllä se siitä!

      Poista
  3. Söpöjä kuvia ja kiva postaus! Sekä tosi hieno ja kiva ulkoasu!! :)

    VastaaPoista