lauantai 10. tammikuuta 2015

#1 Mitä, Miksi, Milloin?


Heissan! Jotkut varmaan muistavatkin minut Hensu ja Taavi -blogin puolelta, YouTubesta tai sitten yllättävän suosituiksi tulleista lyhäreistämme, joita aina silloin tällöin kuvaillaan :)


Pahoittelen siis epäaktiivisuuttani niille, joita mahdollisesti olisi kiinnostanut seurailla touhujamme aktiivisemmin myös hyvin onnistuneen vuoden 2014 aikana. Niin ei käynyt, mutta on minullakin sentään vähän jotain muuta elämää kuin tämä iänikuinen tietokone!



Mutta suoranainen syyhän bloggauspuhdin lopahtamiseen olivat ainaiset kiireet, väsymys ja yksinkertaisesti se, että koko touhu alkoi tuntua pakkopullalta, aivan ylitsepääsemättömältä haasteelta. En kadu tätä taukoiluani, paitsi korkeintaan siinä määrin, että olisin voinut siitä selkeämmin aikaisemmassa blogissani ilmoittaa, mutta nyt luulisin blogi-innostuksen taas nostavan päätään ;)


Miksi sitten haluan alkaa kirjoittamaan uutta blogia kun minulla kerran on vanhakin olemassa?
Vastaus on yksinkertaisesti se, että tällä välillä on tapahtunut niin paljon kaikenlaista, että tuntuu tökeröltä jatkaa vain samaa rataa kuin ennen taukoilua. Itse asiassa se tuntuu täysin mahdottomalta, ja siksi haluankin aloittaa ns. puhtaalta pöydältä. Hensu ja Taavi -blogi, jota kirjoitimme yhdessä Jeminan kanssa, tulee jäämään nettiin, mutta en sitä enää aio päivitellä.
Listasin alle vielä muutaman merkittävän muutoksen, niin kaikki päässevät hyvin kärryille:
- Iitu lopetti toiminnan Somerolla, nykyinen rasastuksenopettajani on Helena Lehti.
- Hanna on myyty uudelle omistajalle, joten luonnollisesti en ratsasta tai kisaa sillä enää.
- Taavi on Helenalla ylläpidossa Someron Hevosharrastekeskuksessa tuntiponina.
- Ostimme kesällä puoliveritamman L' Panama, eli Namun, joka asustelee Hensun kanssa kotona




Postauksen loppuun ajattelin laittaa vuoden 2014 tavoitteista vähän asiaa, sekä listata tavoitteita alkaneelle vuodelle 2015!

Tällaista kamikaze -menoa Namun kanssa oli alkuun :D

Viime vuoden tavoitteita:

Jemina:
- seurajäsenyys ja pikkukisoja
♦ Seurajäsenyyttä ei Jemina sitten hankkinutkaan, mutta ainakin Hensulla yksissä estekisoissa käväisi kesän toisten leirikisojen voiton lisäksi:)


Emilia:
- aluelupa ja siirtyä 80cm luokkiin
♦ Hyvin onnistui, alueluvan hain ja Ypäjän kisaviikolla hyppäsin Hannalla kahtena päivänä yllättävän menestyksekkäästikin, ja yhteensä taisin kisoissa kuluneen vuoden aikana hypätä yhteensä 4 luokkaa 90cm korkeudellakin, eli tavoite ylitetty ;)


Yhteiset:
- ratsastaa säännöllisemmin kotona
♦ alkuvuodesta saattoi näyttää ihan hyvältä, mutta loppua kohti kyllä ainakin minä laiskistuin huimasti...


- saada katse ja kädet paikoilleen
♦ tuohan on aina suhteellista, kyllä varmasti ollaan parannettu mutta Namulla ainakin minun ongelmani on nostaa kättä jo liikaa ylös... Ja hypyissä kehitin itselleni ongelman nostaa käsiä ylös eteen siirtämisen sijaan mutta se taitaa olla onneksi taas jäänyt taakse.


- ratsastaa enemmän hevosilla
♦ Jemina taisi jäädä aika poniratsastajaksi viime vuonnakin, mutta minähän siirryin hevosiin ihan kertarysäyksellä ostaessamme Namun

- enemmän rutiinia esteille

♦ Jemina sai hurjasti itseluottamusta ja vakautta hyppäämiseen, minulla ja Hannalla alkoi jo sujua niin sitten tuli jättiharppaus Namuun ja päädyttiin takaisin lähtöruutuun, mutta loppuvuodesta kyllä osattiin jo vähän lukea toisiamme


- tavoitteellisemmin kouluratsastusta
♦ No ainakin Jemina viimein oppi kunnolla pohkeenväistön ja muutenkin ratsastamaan hevosta kohti peräänantoa, minullakin sujui alkuun ihan hyvin mutta ostaessamme Namun tuli kyllä oppilaasta opettaja, joten eipä ole kovin vaativia liikkeitä tullut treenailtua :D


- huolehtia ponien varusteista kunnolla
♦ Laiskoja, laiskoja, laiskoja... Jemina joskus innostuu, mutta ei silloinkaan meinaa saada minua mukaan... Voivoi pitäisi ryhdistäytyä!


Tavoitteet vuodelle 2015!
- Saada Namu oikeasti HeB tasolle
- Kierrellä pikkukisoissa Namun kanssa
- Uskaltautua kenties myös aluekisoihin
- Saada rutiinia ja rohkeutta 90cm estekorkeuteen
- Päästä kokeilemaan maastoesteitä
- Käydä moikkaamassa Taavia useammin
- Ja huolehtia niistä varusteista kunnolla!

5 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus ja hyvä tavoitteitakin listata, jospa tulisi tehtyäkin ;) Toivottavasti Namun kanssa menee hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja niinpä! :D Etenkin tuo varustepuoli tulee kyllä ottamaan koville, huhhuh! Ja Namun kanssa voidaan edetä ojasta allikkoon tai sitten (toivottavasti) toisinpäin ;)

      Poista
    2. Toivotaan sitä parempaa ;)

      Poista
  2. mitääs mä tuolla teen :DDD
    -tinja

    VastaaPoista