sunnuntai 25. tammikuuta 2015

#8 Taavi-päivä!

Ennen kuin siirrytään postauksen pääaiheeseen, valotan vähän Namun tempausta ja sen seurauksia. Hevonen tosiaan sai viimeisen varoituksensa viime maanantaina, kun se hyppäsi tarhan aitojen (130cm+) yli kun innostui juoksemaan taas kerran minua pakoon. Onneksi se ei tällä kertaa lähtenyt kauas, ja kunnia sen kiinniottamisesta kuuluu naapurillemme, joka oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan! Jollei tamma lopeta tuota ainaista karkailuaan jouduttaneen se myymään. Nyt on sitten tarhan aitoihin tullut lisäksi vielä parikymmentä senttiä korkeutta ja sähkö, eli siellä olisi nyt syytä pysyä. Tulipahan kuitenkin todistettua että ponnua riittää kaverilla, kun lennokkaasti liihotteli portin kohdalta aidan yli.


Keskiviikkona minulla oli Taavilla estetunti. Oltiin äidin kanssa ajoissa paikalla - ja yllätys yllätys Taavi oli tunnilla. En voinut mennä katsomaan tuntia kahdestakin syystä, kylmyydestä ja siitä, etten olisi kestänyt katsella ponin laiskottelua. Jutustelin siis Johannan kanssa puolisen tuntia kun hän varusti Hehkua tullakseen kanssamme hyppäämään. Alun perin tunnilla piti olla kaksi muuta ratsukkoa kanssani, mutta kumpikin oli viime hetkellä perunut. Vähällä oli ettei jäänyt yksityistunniksi koko homma. Heti maneesiin mennessäni sain kuulla Taavin pudottaneen ratsastajansa tunnilla, ja että minua oli jo kaipailtukin sinne selkään. Tarina siitä, miten poni oli pukittanut ja lähtenyt laukkailemaan ilman kummempia syitä, on aika hurja kun puhutaan Taavista. Kun ratsastajasta oli päästy eroon se oli esittänyt lennokasta raviaan jonkin aikaa ennen kuin oli suostunut taas jäämään kiinni. Että sellaista se siellä harjoittaa tuntiratsastajien päänmenoksi!

Poni oli tosi tosi tahmealla tuulella ja harmillisesti tuntui unohtaneen kuka oikeastaan olen. Sitä sai käskyttää ja pakottaa, komentaa ja suuttua ennen kuin päästiin vähän yhteisymmärrykseen siitä mitä tahtia liikutaan. Pakko hehkuttaa heti tähän alkuun, että poni tuntui todella hyvältä, ja se tuntui liikkuvan reippaasti eteen! Silti en ymmärrä miten se voi tuossa videolla olla niin hitaan näköinen... Olisipa Helena huomauttanut siitä ettei poni edes laukkaa kunnolla D:


Tehtiin tosi paljon töitä laukassa ja puomeilla, mikä oli vähän yllätys koska olin itse ajatellut vähän enemmän estetuntia ja Taavin kunto on kuitenkin sitä "pari tuntia päivässä lasten kanssa" -luokkaa. Ensin tehtiin siis nopea raviverryttely ja sitten lähdettiin tekemään suurta kahdeksikkoa koko maneesia käyttäen laukassa. Keskipuomin päällä oli tarkoitus aina tehdä laukanvaihto - ja sehän ei sujunut. Taavi teknisesti osaa laukanvaihdon hyvin, minäkin jotenkuten, mutta nyt ei kerta kaikkiaan vaan kyetty tekemään sen verran yhteistyötä että olisimme saaneet etenkään oikealle minkäänlaista vaihtoa aikaan. Kyllä harmittikin. Myöhemmin kun kokeilin sileällä vaihto kuitenkin onnistui. Liian helppo tehtävä, siis?

Tulimme myös laukkapuomeja (videolla yksi pätkä joten enpäs ala selittelemään). Se onnistui ihan kivasti, mitä nyt sai poni vähän venyttää askeleitaan että ylsi väleihin. Sitten aloimme myös tunkea mukaan sitä yhtä pystyä, ensin se oli ihan pieni ja silti Taavi koki asiakseen kokeilla, onko ihan pakko hypätä, joten siitä tuli todella mielenkiintoinen räpellys.. Sitten kuitenkin alkoi sujua aika kivasti, ei mitään kovin tyylikästä mutta yli mentiin ja vain yksi oikea kielto tuli tunnin aikana, siihenkin syynä oli vain pahainen kakkahätä.


Loppuun meillä oli pienoinen väittely Helenan kanssa siitä, hyppäänkö Davella päälle 80cm korkean esteen, ja sainhan minä tahtoni lävitse - enkä siis hypännyt. Ponista huomasi kyllä jo että se alkoi väsähtää ja lisäksi se oli jo kieltänyt pienemmällekin. Se ei laukannut tarpeeksi enkä halunnut sen enää aloittavan kieltelyä kun siihen saakka oli mennyt niin hyvin. Tein vielä aika kauan ravityöskentelyä ja ihan nätisti poika sitten jo alkoikin kulkea. Tunnista jäi aika ristiriitaiset fiilikset, oli tosi ihanaa päästä ratsastamaan Taavilla ja se tuntui sujuvan hyvin, mutta videomateriaalit eivät kyllä kovin kannustavia olleet. Olisi kiva päästä pian ratsastamaan ihan itsenäisesti koulua Taavilla, ja ottaa siltä taas kunnolla ajan kanssa luulot pois!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti