sunnuntai 18. tammikuuta 2015

#6 Jalkaongelmia

Keskiviikkona ratsastimme Jeminan kanssa tarhassa tunnin verran ilman satulaa, ja alkuun kaikki näytti todella hyvältä. Namu oli heti rento ja pääsin nopeasti ravityöskentelyn pariin. Huomasi kyllä että etenkin etureidet olivat kipeät ilman satulaa ratsastuksesta ja nyt ne ovat vielä kipeämmät. Namu esitti ajottain tosi kivaa ravia vaikka välillä vähän kiihdytteli, mutta ihan peruskiva se oli ratsastaa koko ajan. Laukassa mentiin aika kovaa, mutta eipähän tullut paljon pudoteltua ravillekaan. Ja taas mentiin pikkuisen pyöreämpää laukkaa kuin viimeksi.


Jeminalla ja Hensulla meni alkuun ihan tosikivan näköisesti, vaikka Hensulla ei ole pariin viikkoon ratsastettu ontumisen takia. Jeminakaan ei ole käynyt pitkään aikaan ratsastamassa missään. Käynnissä ja ravissa oli nättejä pätkiä ja laukassakin intoa riitti kummallakin. Mutta sitten poni muuttui taas kolmijalkaiseksi eikä olisi enää talliin suostunut kävelemään. Illalla sillä oli kavioissa lämpöä ja se näytti selvästi kipeältä. Aamulla tarkistaessani se kuitenkin makasi ja oli syönyt.





Olin jo taluttamassa Namua talliin kun äiti ilmestyi paikalle ja halusi nähdä Namun kehitystä. Sehän oli ihan järkyttynyt joutuessaan takaisin töihin, mutta kerrattiin kuitenkin vielä nopeasti kaikki askellajit. Vähän harmitti lopettaa huonompaan suoritukseen, mutta olin jo sen verran loppu etten olisi kuitenkaan jaksanut enää ratsastaa sitä niin paljoa kuin se vaatii. Nyt Hensu saa ainakin lopputalven lomaa ja toivotaan ettei sillä ole kaviokuumetta tai muutakaan vakavaa. Tosin tänään sunnuntaina ja jo oikeastaan perjantaista saakka se on käyttäytynyt aivan tavallisesti pientä kavioiden kuumotusta lukuun ottamatta, eikä ole ontunut.

2 kommenttia:

  1. Voi pikku Hensua :( Kiva että Namu meni hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poni on kyllä söpöin pikkupotilas jota olen joutunut/päässyt hoitelemaan♥

      Poista