sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

#32 Koulua koulua!

Perjantaina minulla oli kello 19 Satu Saarikummun kouluvalmennus. Olin Sadun valmennuksessa toista kertaa Namulla, ja se edellinenkin kerta oli joskus kesällä... Edelleenkään en saanut valmennuksesta varsinaisesti mitään kovin ihmeellistä irti, kun Namu ei vielä ole sen tasoinen että voisi jotain hienosäätöä tehdä. Itseasiassa se oli koko ajan todella huono, enkä saanut koko kaksituntiseksi venähtäneen valmennuksen aikana kuin pari parempaa pätkää ratsastettua. Kaiken lisäksi hevonen keksi pelätä tallin puoleista päätyä maneesista - siis päinvastoin kuin kaikki muut hevoset.. Vähän onneksi lohduttaa se, että heppa on kotona paljon kivempi ratsastaa.

 

Oman istuntani suhteen tuli kuitenkin paljon hyödyllistä asiaa, kuten että pitäisi olla kädellä rauhallisempi, nopeampi ja muistaa ehdottomasti myödätä kunnolla eikä jäädä vetämään. Myös vinoudestani oli paljon sanomista, vaikka olin kyllä tuona päivänä ihan supervino. Myönnän kyllä että olen oikealle vino, mutta en kyllä yleensä niin paljoa kuin tuolloin.. No, tätä vain taas tehokuurilla korjailemaan!


Lauantaina ratsastin Namulla ihan Helenan pitämällä koulutunnilla. Tamma oli vielä perjantaitakin huonompi ratsastaa, ihan superjännittynyt ja epätasainen. Aika nopsaan Helena jo totesikin, ettei oikein osaa antaa mitään neuvoja niin kauan kuin Namu on noin poissa tolaltaan. Muut menivät tunnilla aika kivannäköisestikin (Irina ja Vikke ihan superisti suorastaan!), mutta me teimme pääasiassa koko tunnin omia käyntikiemuroita poissa muiden tieltä.

 

Tunnin jälkeen Helena halusi tulla kokeilemaan tammuskaa, mikä tottakai sopi hyvin. Namu oli jälleen todella järkyttynyt vieraasta ratsastajasta, mutta lopuksi se alkoi taas näyttää vähän paremmalta. Näiltä pohjilta kun lähdetään kisoihin, voi olla aika varma että verryttelyaikaa tarvitaan paljon ennen ensimmäistä luokkaa, ja runsaasti vielä ennen toistakin. Starttieni välillä on tosiaan niin paljon aikaa, että täytyy välillä laittaa Namu karsinaansa syömään ja lepäämään.

Äiti oli ostanut uuden satulahuovan Namulle: Ridzin musta/tummansininen kouluhuopa
Tunnin jälkeen kävimme syömässä ja laittelimme sitten minituntilaisten kanssa ratsut valmiiksi. Minä olin jälleen laittamassa Fayta, koska on se oikeastaan aika kiva poni. Sitten seurasimme pikkulasten tunnin ja autoimme laittamaan hevoset vielä poiskin. Minun tehtäväkseni jäi viedä Faysu ja Lilli tarhaan, ja sen jälkeen vielä loimittaa Prinsessa. Hirveän rankkaa!


Tämän jälkeen olikin vuorossa paikkojen siistimistä ja radanrakennusta. Siistiminen ja käsihevosalueelle johtavan kujan rajaaminen olivat vielä ihan mukavaa, mutta kouluaitojen mittailu kyllä taas sai nopeasti itse kunkin hermoromahduksen partaalle. On tämä kyllä hirveä laji! Tämän jälkeen saikin jo pikkuhiljaa hakea pienen Namusen tarhasta ja lähteä kotiin päin. Tallilla tuli vietettyä sellaiset 8 tuntia tänään, sunnuntaina tulee olemaan varmaan tuplamäärä!


Kotona ratsastin vielä vajaan puolituntisen Hensulla. Menin satulalla, ja keskityin reippaasti omaan suoruuteeni selässä. Mielestäni onnistuinkin aika hyvin, mutta eipä taaskaan kukaan ollu sanomassa ohjeitakaan. Menin myös vain kaulanarulla, jotten saa mitään positiivista aikaiseksi pelkällä vetämisellä. Kullanmuru olikin todella ihana, mutta ratsastus loppui lyhyeen kun heppa tuntui parin puolitahallisen laukka-askeleen jälkeen aavistuksen tahtirikkoiselta. Mitään ontumista ei siis todellakaan ollut havaittavissa, mutta muutaman lyhyemmän askeleen Hensu jollain jalalla otti. Siihen sitten lyhyiden käyntien jälkeen lopettelin, ja uskon että pari vapaata kyllä poistaa tuon mahdollisen epäpuhtauden jälleen pelistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti