keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

#33 Kauden ensimmäiset koulukisat

...Ja näillä näkymin myös viimeiset :D
Ei vaan, Namuhan oli yllättävän kiva koko kisojen ajan. Tottahan toki se kävi kierroksilla eikä sitä oikein saanut mihinkään päin ratsastettua, mutta ei se myöskään pahemmin sekoillut verkassa ja pysyi jopa kouluaitojen sisällä molemmat radat. Paljon on vielä työtä tehtävänä, mutta positiivisin mielin jatketaan!


Kisapäivä alkoi sillä, että saavuttiin äidin kanssa tallille joskus yhdeksän aikoihin. Sitä ennen olin jo käynyt ajamassa ponin kotona ulos. Namukin oli päässyt ulos, ja sai siellä myös olla muutaman tunnin jo heti aamulla. Putsailtiin Irinan kanssa ensin mm. saappaita ja suitsia, vaihdeltiin satulahuopia yms. kaikkea pientä näpertelyä. Nakittipa Helena vielä Irinan putsaamaan kenkiään ja minut putsaamaan kankisuitsiaan. Kyllä olikin muuten remmejä putsailtavana!


Katseltiin hetki kisoja, lainasin Repelle kannuksia ja puuhailtiin kaikkea pientä jonkin aikaa, ja sitten tottakai käytiin syömässä! :'D Yhdentoista aikoihin haettiin Vikke ja Namu sisälle ja laiteltiin ne kuntoon. Siistin vähän tamman harjaa ja heitin kamat niskaan. Vaihdoin itsekin vähän siistimpään asuun, ja suuntasin sitten verryttelyyn. Minulla ei oikein ollut hajuakaan miten niin jännittynyttä hevosta voi verrytellä, mutta aika kauan tein vain käyntityöskentelyä, sitten vähän ravia ja laukkaa. Vauhtia riitti, mutta aika kivasti heppa koko ajan oli kuitenkin hallinnassa. Hyvä alku kisoihin!

Kisojen arvostelu (Helppo C)
Helenan arvostelu rataharkoissa (Helppo C)
Helpossa C:ssä meno oli edelleen jännittynyttä, mutta osasin ratsastaa tiet tarkemmin kuin rataharkoissa. Tuomarilla oli maneesissa auto, ja se oli kyllä Namulle suuren suuri järkytys. Jotenkin se kuitenkin pääsi siitä ylitse ja radalla päästiin ihan C-päätyyn saakka kuitenkin. Laukan jälkeen vaihde jäi vähän päälle, mutta muuten ei tavallista suurempaa kohellusta ollut. Rata meni aikalailla juuri niin kuin odotinkin.

Helenan arvostelu rataharkoissa (Helppo C)
Tuloksena oli 115,5 pistettä eli 57,750%. Tällä tuloksella sijoituksemme luokassa oli 31/41, eli ei ollenkaan hassumpaa. Näiden kahden osakilpailun jälkeen loppusijoituksemme Kisamatkalla Springcupissa oli 11. yhteispisteillä 10 (esteosuudesta siis :D). Kaverini Repe nappasi hienosti toisen sijan sarjakilpailussa, ja Irina kiri hienosti Vikellä ensimmäisen osakilpailun hylyn jälkeen kuitenkin 9. sijalle! Itse luokassa Irina sijoittui 6. sijalle. Myös muita SomRan jäseniä pärjäsi cupissa hienosti, on meillä kyllä mahtava tiimi! ♥

Kisojen arvostelu (Helppo C)
Radan jälkeen laitoin Namun hetkeksi loimi päällä karsinaan syömään, ja kävin itsekin vähän tankkaamassa buffan puolella. Aika pian sai kyllä mennä taas laittamaan ratsun kuntoon ja lähteä ulos vähän taivuttelemaan käynnissä lisää. Eräs kilpailija loukkasi itsensä katsomossa oikein kunnolla ilmeisesti mennen itse shokkiin, joten ambulanssihan sitten piti soittaa paikalle. Kisat keskeytyivät hetkeksi, mutta seurasin sitten ensimmäisen luokan palkintojenjakoa ulkona. Lanssin lähdettyä kisat jatkuivat normaalisti. Oli muuten aika järkytys kun sain tietää kuka sairaalaan oli viety! :o


Sain ratsastaa vielä kauan ennen kuin tuli vuoroni ratsastaa K.N. Special. Radalla Namu muuttui tosi veteläksi enkä osannut enää yhtään ratsastaa sitä. Alkuun meni vielä ihan ok, mutta loppurata oli kyllä aika sähläystä.. :D Tuomari jaksoi monessa kohtaa mainita: "K.N:ssä hevosen tulisi olla peräänannossa..." Nyt oltiin kuitenkin 1.tason koulukisoissa, eli siihen lukeutuu harjoitus- ja seurakisat. Eikö siis ole ihan sallittua tulla hakemaan noihin kisoihin kokemusta ennemmin kuin mennä vaativampiin kisoihin sössimään?! :D


K.N:nkin olen oikeastaan ihan tyytyväinen, vaikkei se hääppöisesti mennyt. Molemmat alkoi olla jo vähän väsyneitä, joten siitä johtuen sählättiin vielä vähän enemmän. Lopputuloksena oli 130,5 pistettä, eli 52,2%. Positiivisena yllätyksenä siis se, että pääsimme hyväksytysti jopa tämän radan läpi. Kyllä se vielä kymmenen vuoden päästä, jollen siihen mennessä ole hepoa myynyt :'D Tässäkin luokassa Irina ratsasti Vikellä hienosti 7. sijalle, ja pärjäsikin SomRan ratsastajista parhaiten. Vielä HeA:stakin tallin hienot suokit tekivät ratoja ihan kelpo prosenteilla, eikä päivään voi olla kuin tyytyväinen.
Kisojen arvostelu (KN)
Helenan arvostelu (KN)
Kisojen arvostelu (KN)
Helenan arvostelu (KN)
Namun laittelin illaksi vielä tarhaan syömään heiniä, ja loppuaika sujuikin siinä laitellessa Helenalle hevosia kuntoon. Ensin saimme Irinan kanssa harjata ja varustaa Ykän, sitten purkaa sen ja laittaa tilalle Elmerin. Lopuksi auttelin vielä Miaa laittamaan Capsun kuntoon, jonka jälkeen äiti halusi jo lähteä kotiin. Kumma juttu, kun ei se nyt katsomossa istunut kuin kymmenisen tuntia :P. Aamulla en muuten meinannut päästä väsymykseltä ja säryltä sängystä ylös. Joka paikka huutaa hoosiannaa, ja vaikka kaaduin heti kotiin tultuamme sänkyyn ja annoin muiden huolehtia ponista (reilua!) en vieläkään ole missään täysissä voimissa..

KUVIA MEISTÄ! Kelaa jälleen oikealle ---> !


Suunnitelmien mukaan minulla piti maanantaina olla Namulla Jonskin koulutunti ja sitten tuoda hevonen kotiin, mutta koska suunnitelmat jälleen menivät uusiksi ei tuntia ollutkaan emmekä edes menneet tallille. Namu on Somerolla vielä perjantaihin saakka, jolloin osallistumme estekurssille. Keskiviikkona olemme tallille menossa, ja muutaman ihan ansaitun vapaapäivänkin hepo tässä välillä saa. Jonskin tunti tosiaan oli tiistaina. Aika rankkaa silläkin kuitenkin on ollut. Hensu saa siihen saakka pärjätä yksin kotona ;)

2 kommenttia:

  1. Teillähän meni super hyvin koulukisat, nyt vaan lisää treeniä ja pian uudelleen! Ja perjantaina taas pomppimaan pari tuntia, joutuu kunto koetukselle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, perjantaita odotellessa <3 Ja oli Namu Namuksi hieno :3

      Poista