sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

#270 Hyppelöitä

Keskiviikkona harrastimme Namun kanssa vähän esteratsastusta kontrollitehtävien parissa. Tai lähinnä tarkoitus oli, että heppanen on koko ajan rauhallinen tai etenee jopa vähän alitemmossa. Jaksoin rakentaa meille peräti kolme estettä kentälle, kaksi pystyä ja okserin. Alkuun kaikki olivat ihan todella pieniä, ja kuten videolta alkuun voi huomata kaahaili Namu niistä aika huolettomasti yli. Niin kauan kuin esteet pysyivät pieninä pidin kuitenkin kiinni periaatteesta ratsastaa pidemmällä ohjalla, ja vaikka pari kertaa jouduinkin pysäyttämään tamman aika rumasti alkoi se kuitenkin tulla pikku hiljaa kuulolle.

Sitten meille alkoikin tulla enemmän normaaleja ongelmia, joista olen todella innoissani! Tammaa oli vaikea tuoda esteille suorana ja se tuli pidätteistä niin hyvin takaisin, että ennen estettä tuli monesti pikkuinen ylimääräinen askel siinä vaiheessa, kun tarkoitukseni oli vain tasapainottaa puolipidätteellä hyppyä. Osasin tässä kuitenkin suurimmaksi osaksi olla itse ajan tasalla ja lähteä hyppyyn vasta kun hevonenkin ;) Oli todella kiva huomata, että ihan oikeasti vielä joskus me voidaan päästä työstämään muutakin kuin kaahaamista treeneissä.

Tallentuipa filmille myöskin yksi Hensun hyökkäyksistä, ihan totta minä aina olen puhunut kun olen kertonut äksystä mustasta ponista ;) Eikös olekin lähinnä aika suloinen :D Monen monituisen pikkuhypyn jälkeen nostin esteet kisakorkeuteen, pari aina sinne 90cm saakka ja yhden kymmenen senttiä pienemmäksi. Näille yritin ottaa määrällisesti vähän vähemmän hyppyjä, mutta rauhallisuudesta ei tässäkään lähdetty tinkimään. Verratkaa huviksenne alku- ja loppuvideota, mikä ero siinä kuinka ratsu vastaa pidätteeseen! Tästä ratsastuksesta jäi niin hyvä fiilis, etenkin kun se ei ole nyt ollut ainoa kerta kun ratsastaessa minulla on ollut allani rauhallinen ratsu ;)

2 kommenttia:

  1. Näyttää paljon rauhallisemmalle kuin yleensä! :) Noissa joissakin lähestymisissä oikein säikähdin itsekin kun se hyppy lähti jotenkin oudosti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah joo, sen siitä saa kun ratsastaa liikaa kädellä :D

      Poista