lauantai 23. huhtikuuta 2016

#271 Puomitreeniä

Nyt on ollut koko viikon aika lailla veto pois ja tilanne oikein huipentui eilen kun voimia ei löytynyt edes Namun juoksuttamiseen. Iski se flunssa sitten minuunkin, vaikka kovasti yritin sitä vältellä. Ei siis ole oikein löytynyt voimia kirjoittaa blogiin, mutta nyt tässä rauhallisesti ottaessani päätin tulla kirjoittelemaan vaihteeksi vähän kuulumisia.


Olen nyt ratsastanut pariin otteeseen puomitreeniä, mistä suunnittelin ensin kertovani melko laajastikin. Tottakai se kamera tuli kuitenkin mukaan sillä kerralla, kun tekemisessä ei ollut niin ajatusta eivätkä tehtävät siis varsinaisesti tuottaneet erityisiä tuloksia. Ensimmäinen puomikerta sen sijaan 12. päivä oli oikein onnistunut. Minulla oli kentällä ravipuomit aika pienillä väleillä (meni käynnissäkin), kaarevalla laukkapuomit innariväleillä sekä yksinäinen puomi lävistäjällä laukanvaihtoja varten. Ne jätettiin kuitenkin suosiolla tekemättä, koska alkuratsastus sujui sen verran kivasti ja aikaa oli mennyt jo lähemmäs pari tuntia.


Tehtävien idea oli herätellä Namun jarruja, missä aivan superiksi osoittautui heti nuo ravipuomit. Muutaman kerran kun hevonen oli yrittänyt niistä juosta vauhdilla tajusi se puomien tarkoituksen ja himmaili itse jo hyvin niillä. Laukkapuomeilla meinasi meno ensin lähteä vähän villiksi, mutta kun pari kertaa pysäytin tamman heti ensimmäisen puomin jälkeen sain hevoseen ihan erilaisen otteen. Ratsastuksesta jäi todella kiva fiilis kun kaikki sujui ja edistystä ratsastuksen alusta tapahtui aivan mielettömän paljon.


Toisella kerralla  15.4. olikin sitten Jemina mukana Taavin kanssa, mikä toi heti haastetta kun piti väistellä Hensun lisäksi vielä toista ratsukkoa :D Myös puomit olivat lähinnä heitelty ilman ajatusta sinne tänne, eli niihin ei ollut mitään piilotarkoitusta tullut laitettua. Kaikenlisäksi kun rauhalliset tehtävät eivät oikein onnistuneet muutin sitten suunnitelman uusintateiden ratsastamiseen (tai sen yrittämiseen) mistä viimeistään tuli ne puuttuvat kierrokset ratsastukseen. Oikeastaan sellainen aika normaali ratsastus, ei mitään superfiiliksiä muttei kuitenkaan mitään huonoa mieltä ratsastuksesta.


2 kommenttia:

  1. Namulle varmaan tekisi ihan hyvää se että kun menet esim koulua, niin laittaisit piuhat tai sivarit sille. Näin se ei koko ajan kulkisi niska jännittyneenä pää ylhäällä vaan pystyisi myös rentoutumaan sieltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos asiallisesta kommentista!
      Piuhoista mulla ei ole kuin huonoja kokemuksia eli ne on ihan nou nou, sivareita olen käyttänyt ihan satunnaisesti mutta kuten olen monesti todennut niin varusteet eivät ole ongelma tai ratkaisu, vaan sekä ongelmat että ratkaisut löytyvät hevosesta, ja vielä enemmän ratsastajasta. Mullahan ei edes ole kunnon kouluvideota sitten ties kuinka pitkältä ajalta, eli sinänsä tänään julkaistavassa videossa pitäisi huomata, että kyllä se on eteenpäin mennyt :)

      Poista