keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

#294 Kiva kavalettitehtävä

Seuraavaksi on luvassa kolme myday-videota juhannukselta, mutta sitä ennen ajattelin vielä laittaa tämänkin videon julkaisuun. Kun suunnitelmana on hypätä ratatreeniä laitan esteet yleensä ihan oman pään mukaan niin, että radalla mielellään on hyppyjä molempiin kierroksiin, linja tai sarja, sekä laukanvaihtoja. Joskus ajatuksena on treenata esimerkiksi uusinnan teitä, jolloin tehtävien rakentaminen vaatii enemmän ajatusta. Kavalettitehtävät taas ovat niitä, joihin yleensä päädyn hakemaan inspiraatiota netistä (kannattaa hakea esim. jumping exercises for horses, tuloksia tulee aika lailla reilummin (ja parempia) kuin suomenkielisillä hauilla). Niin tälläkin kertaa ja nopeasti löysinkin pari inspiroivaa tehtävää, joista tällä kertaa valitsin kolmikaarisen uran. Vaikka alkuun oli ajatuksena nostaa ristikot lopuksi 70cm pystyiksi, olinkin niin laiska että hyppäsin vain pienenä ratana esteet, joita olin vähän siirrellyt pois tieltä. Nämä kaikki olivat ihan pieniä, vain okseri oli 80cm eikä sekään nyt ole mikään iso. Ratoja ennen tein kuitenkin vähän työskentelyä puomilla ja sen jälkeen ravissa ja laukassa hyppyjä kolmikaarisella. Kokeilin myös vähän rajoja ja hyppäsin ristikot niin vinosti kuin uskalsin. On muuten yllättävän pelottavaa hommaa, mutta ainakin tuli kokeiltua että voin uusinnassakin hypätä melko vinoon (ei kyllä noin paljoa jos esteet ovat ristikkoa isompia :D). Kiva kokeilu tuo silti oli! Namu oli koko ratsastuksen mukavan rento ja kuulolla, joten pitkästä aikaa kavaleteilta ja hyvä mieli. :) Hyppäsin vartin verran, joten karsin videolle jokaisesta tehtävästä vain osan :D

6 kommenttia:

  1. Kiva postaus muuten mutta laittaisit edes joskus näihin videoihin musiikin niin jaksaisi katsoa lopuun asti. :/ Ilman musiikkia tää on tysä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä kypäräkameravideoihin ei vain kuulu musiikki, sori :D Ja ainahan voi itse kuunnella muualta musiikkia, kuten minä soitan spotifya jollei videon oma musiikki miellytä ;)

      Poista
  2. Kappalejaot ni jaksais lukee

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohan on aivan minimaalinen teksti, joka kirjoitustilassa ei vienyt kuin pari hassua riviä :D

      Poista
  3. Itse ainakin jaksan helposti lukea enkä ees huomannut mitään kappalejakojuttuja :D Videonkin katsoin alusta loppuun ja itse en ainakaan kaivannut musiikkia. Hyvältä vaikutti teidän meno! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuo nyt on ihan lyhyt kappale, olisihan sen nyt voinut puoliksi jakaa mutta aika pikkuvika :) Kiva kuulla että tykkäsit!

      Poista