perjantai 12. kesäkuuta 2015

#76 Tehotreeniä

VAROITUS! ERITTÄIN PALJON KUVIA!





Hensulla on vanhuuden myötä tullut tavaksi nousta ylös ns. väärinpäin. :D
Tiistaina oli ohjelmassa paljon kaikenlaista, ja koska aikataulujen kanssa meinasi tulla todella kova kiire päätin sitten lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Laitoin Oonan ja Hensun kaveriksi tunnille Jeminan ja Namun. Tulipahan sitten omakin ratsuni verryteltyä hyppäämistä varten, ja sain Jeminan taas tamman selkään. Nyt ensimmäistä kertaa ennen kuin sitä on väsytetty. Ja hienosti menikin!








Ensin harjoiteltiin käynnissä ja ravissa täyskaartoja ja voltteja, ja samaan syssyyn tungettiin Namua rauhoittamaan myös vähän siirtymisiä. Tammoista toisella oli ihan kunnolla vauhtia, mutta pienempää kaveria sai vähän väliä herätellä toimimaan. Tehtävät itsessään sujuivat kuitenkin kivasti, kun Oonakin tajusi mitä haettiin.







Sitten tehtäväksi muuttui tulla koko kierrosta kevyessä ravissa, ja toiseen päätyyn aina ympyrällä puomi. Namu tuli tehtävää aika reippaassa vauhdissa ja lähestulkoon hyppäsi puomillekin, toisin kuin Hensu joka tuli välillä niin laiskasti että pudotti käyntiin puomin kohdalla. Kun tiet saatiin molemmilla kuntoon alkoi tehtävä kuitenkin sujua paremmin.








Oli todella kiva huomata kuinka paljon rohkeammin Jemina nyt ratsasti Namua kuin vaikkapa viime syksynä, jolloin tamma pääsi kerran ihan kuskailemaankin Jeminaa ympäri tarhaa ennen kuin kontrolli palasi. Nyt ei mitään tällaisia ongelmia ollut lainkaan. Oonakin alkaa löytää sitä kevennyksen rytmiä jo ihan kunnolla, ja kun istunnasta saadaan tukevampi helpottuu kevennys entisestään!



Kai sitä nyt pitää pienetkin hypätä.. :D







Sitten vaihdettiin vielä puomitehtävää toiseen, joka sekin sujui pääsääntöisesti hyvin. Namulla meinasi välillä vauhti kostautua, mutta pieni Hensu kipitti nätisti joka kerta. Kerran poni päätti jopa hypätä sille suuren esteen, mutta hienosti Oona keikkui kyydissä siinäkin.








Namu meni pätkittäin ihan hyvinkin!
Oonastakin on kiva huomata kuinka rohkeus kasvaa entisestään taitojen karttuessa. Ensikerralla voisi lopultakin olla se ensimmäinen ilman satulaa kerta, tai sitten voisimme mennä ihan laitumelle ratsastamaan!











Pitäähän se nyt hypätä!

Tässä kohtaa alkoi Oonalta loppua aika, joten annoin hänen kävellä toisessa päässä loppukäyntejä ja katsoin vielä Jeminan ja Namun laukat molempiin suuntiin. Se sujuikin paremmin kuin hyvin, jonka jälkeen kävin vaihtamassa päälleni omat ratsastuskamani.











Kun sitten itse hyppäsin hevosen selkään ei sillä ainkaaan energia lopussa ollut. Otin vähän laukkaa molempiin suuntiin ja aloitin sitten hyppäämisen verkkakavaletilla Jeminan saatua rakennettua esteet kuntoon. Näistä kuvista kiitokset siis Jeminalle!



Mikä on tuo kenotus..?



Meillä on vähän tähtäysongelmia esteillä :D





Näin voi käydä jos askel ei sovi! :p


Sitten siirryttiin hyppäämään pystyä, johon tultiin koko ajan vähän turhan lähelle. No, enpä ainakaan valinnut sitä ensimmäistä paikkaa.. :D











Lopuksi hypättiin vielä okseria. Senkään kanssa ei tullut mitään suuria ongelmia, mitä nyt yksi hyppy meni ihan kunnolla metsään. Onnistuneisiin hyppyihin oli kuitenkin hyvä lopettaa!








Tästä se lähtee!



:D


Se oli rento loppuverkassa!

Ja palvelu pelaa :)

4 kommenttia:

  1. Jee paljon tosi ihania kuvia! :) Ja tietysti kivat tekstit! :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah kiitos! Omasta mielestäni kuvia on jopa liikaa (aivan liikaa) mutta en jaksanut alkaa enää tätä murto-osaa karsimaan vähemmäksi! :D

      Poista
  2. Mun mielestä on just kiva että on paljon kuvia! Ai vitsit ku mulla olis joku päivä toi sun esteistunta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, ehkä 112 kuvaa on kuitenkin aika paljon.. :D Ja samaa voisin sanoa kouluistunnastasi, tai sitten vain pysytään suosiolla koulu- ja esteratsastajina! :'D

      Poista