maanantai 22. kesäkuuta 2015

#85 Istuntajuttuja

Keskiviikkona oli sitten vuorossa Jeminan ja Oonan ratsastustunti. Tytöt laittelivat hevoset kuntoon sillä aikaa kun siivoilin pihattoa, ja tunti aloitettiin tarhassa. Alkukäyntien jälkeen annoin tehtäväksi ratsastaa kentän toiseen päähän pääty-ympyrän jonka keskelle tolppien väliin pysähdys. Tässä oli pysähdyksen täsmällisyys yhtenä pääkohtana. Toisessa päässä kenttää oli myös ympyrä jonka keskellä ylitettiin puomi. Toisella pitkällä sivulla tehtiin pysähdys ja toisesta pitkästä sivusta en muistakaan.. :D




Oonalla alkaa pikkuhiljaa olla tiet ihan hyvin hallussa, ja nytkin ympyrät paranivat koko ajan symmetrisimmäksi. Jeminalla ja Namulla meni tällä kertaa jo kerrassaan mainiosti eikä hevonen yrittänyt juuri lähteä kaahailemaan. Käyntikin näytti ihan ratsastamiselta eikä pelkästään jarruttelulta. 





Täsmällisissä pysähdyksissä Oonalle oli ensin epäselvää minkä kohdan kuuluu olla tolppien kohdalla, ja Namu vastasi apuun aina joko nopeasti tai hitaasti, mutta toistojen jälkeen alkoivat pysähdykset löytää paikkansa ympyrältä. 


Sitten siirryttiin pellolle. Jollen nyt ihan hirveästi valehtele niin tämä oli Oonan ensimmäinen kerta isommalla kentällä irti liinasta, ja olisiko ollut Jeminankin ensimmäinen kerta Namulla laitumella? :)
Kaikki sujui kuitenkin paremmin kuin hyvin. Namu oli rauhallinen eikä tehnyt mitään tyhmyyksiä ja Hensu kipitti tuttuun tapaansa nätisti sinne minne turpa näyttää. 




Otin vuorotellen kummankin ratsukon ympärilleni ympyrälle samaan aikaan kun toinen pari ravaili itsenäisesti kauempana. Ensin otin Oonan, jonka kanssa mietittiin oikeaa ja väärää kevennystä sekä ihan yleisesti istuntaa. Kun istunta tyydytti opettajaa vaihdettiin ratsukkoa ja Jemina tuli ravaamaan ympyrälle.




Hänellä suurimpia ongelmia olivat jalan työntyminen eteen, josta kuitenkin syytämme estesatulaa joka pitkillä jalustimilla tekee juurikin noin. Lisäksi sanoin monta kertaa notkoselästä ja vähäsen käsistäkin, mutta suurimmaksi osaksi Jeminan istunta on mielestäni kiva ja siisti! Namukin ravasi niin kiltisti ympyrällä, ei voi kuin olla ylpeä!





Sitten molemmat ratsukon vuorollaan ravasivat toiseen suuntaan, ensin Oona ja sitten Jemina. Oli sivusilmällä kiva katsella kuinka Oonakin itsenäisesti uskalsi ravailla kauempana ihan ilman ohjausta samalla kun Jemina oli ympyrällä. Oonan istunnassa eniten korjattavaa on jalustimen paikassa ja kantapäässä, ja tietysti siinä etteivät kädet lähde vetämään kesken ravin mitään tiputanssia. Minun tiputanssini maassa ainakin kovasti naurattivat ratsastajia...



Oonan ravattua kumpaankin suuntaan otin ympyrälle Jeminan, joka sai tehtäväksi laukan. Ensin nosto oli oikealle, ja se olikin oikein siisti ja sujuva. Namu ei edes rynnännyt kaahottamaan mitään hirveää laukkaa vaan laukkasi ihan rauhassa ympyrällä ilman mitään ongelmia. Toiseen suuntaan nosto tuli pukin kautta, mutta joka tapauksessa se oli sujuvampi kuin minun sähellykset! :'D Jollain eri tavalla Jemina siis osaa nostaa sen laukan, tai on sitten jollain paremmalla tavalla vino.. :P






Tämän jälkeen meillä olikin Oonan kanssa viisi minuuttia aikaa laittaa Hensu pois ja hyvin ehdittiin! Jemina loppuverkkaili itsenäisesti Namun ja laittoi sitten sen pois ja mentiin kuvailemaan Jeminan kanssa poseerauskuvia metsään ihan mekkoihin tällättyinä :'D Niitä kuvia kuitenkin myöhemmin muuten kuvattomaan postaukseen! :)

6 kommenttia:

  1. O, kiva kun molemmilla meni hyvin! ^^ ihan kateeksi käy sun ja Jeminan ratsastustaitoja :D

    VastaaPoista
  2. Jemina on ilmeisesti yli-ihminen jos hänellä ei ole mitään ongelmia laukannostossa B) krhm xD Mutta kivannäköstä molemmilla, ihan ilma teillä ollut <3 Ainakin noissa viimesissä namu kuvissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! :'D
      Ja kyllähän me pitkästä aikaa saatiin päiväksi aurinkoa :)

      Poista