tiistai 23. kesäkuuta 2015

#90 Maastoesteitä!

Eilen sain tarpeekseni muiden maastoestevideoiden katselemisesta, ja näin ollen lähdin pykäämään muutamaa vähän sen tapaista estettä pihalle. Sainkin kasaan ihan kivan kuuden esteem (8 hypyn) radan ja ihan hyvillä mielin lähdin hyppäämään. En oikeastaan ajatellut Namun suhtautuvan vähän erilaisiin esteisiin yhtään sen ihmeellisemmin kuin tavallisiin rataesteisiinkään. Verkassa tamma oli todella kiva, lähti pohkeesta eteen ja tuli istunnasta takaisin. Kääntyminen ei ollut ongelma, vaikka etenkin laukassa pukkeja tulikin. Mistäköhän se on moisen kehittänyt..
Viritin myös yhteensä kolme kameraa kuvaamaan, saatte siis kuvaa kolmesta ensimmäisestä ja viimeisestä esteestä kuvattuna järkkärillä, kahdesta keskimmäisestä kuvattuna puhelimella ja selästä käsin kuvattuna GoProlla. Alla rata esiteltynä este kerrallaan, estekorkeus oli varmaan noin 60cm ja alle, ei siis mitään isoa! :)

1a. Kaksi tukkia pientä tukkia, jotka siirtäessä painoivat ihan jumalattomasti!
1b. Ihan perus myrkkypurkit, joita Namu katsoi varmaan eniten :'D
2. Tynnyrit, joiden yli en suoraan olekaan ennen rohjennut hyppäämään. Ei ollutkaan paha!
3. Lankkueste, joka oli kyllä kaikkein tylsin näistä kaikista. Mielikuvitus loppui kesken..
4. Renkaat, jotka oli ärsyttävä yrittää saada pysymään paikoillaan... xD
5. Tynnyri toisesta suunnasta, oli muuten jotenkin paljon vaikeampi tulla täältä päin.
6a. Ja myrkkypurkit, niillekin tuli usein vähän lähelle tai kiemurrellen..
6b. Tukki, joka oli paljon pelottavampi tästä suunnasta.
Laitettuani kamerat päälle muuttui Namu suoraan sanottuna aika kamalaksi. Pidätteistä ei ollut enää tietoakaan ja jouduin ottamaan todella kovaa suusta että sain hevosen edes pysähtymään. Kääntyminen ei ottanut onnistuakseen - korkeintaan ihan kaula mutkalla ristilaukassa. Josta päästäänkin aiheeseen laukanvaihdot, jotka eivät edes esteen päällä sujuneet. Ja sitten mentiin lujaa, Ensimmäiset verkkahypyt olivat vielä ihan ok, mitä nyt Namu kuskasi minut milloin minnekin väärään suuntaan. Esteitä tamma ei sentään yhtään katsonut. Ensimmäiset ratayritykset olivat ohjauksen osalta aika epätoivoisia, ja hypättiin me kerran yhden esteen ohikin kun ei vain ohajus osunut kohdalleen. Hienosti hoidettu.

Viimeinen rata oli kuitenkin jo ihan ok, ainakin vähän rauhallisempi. Siinä kohtaa ei järkkäri enää kuvannut, mutta muut kamerat olivat kuitenkin menossa mukana. Siihen lopeteltiin, ja oli kuulkaas kuuma niin hevosella kuin ratsastajallakin! Täytyy päästä johonkin hyppäämään oikeita maastoesteitä ohjauksessa, jos vaikka saisi vähän tolkkua tähän touhuun, oli kyllä meinaan sellaista villin lännen menoa eilen että! Joka tapauksessa aiotaan jatkaa kyllä näidenkin treenaamista, aina vain kun jaksaa rakennella näitä!



Kaverini riparilta kävi kokeilemassa ratsastusta Hensulla, ja minäkin kävin ponin selässä näyttämässä muutaman jutun.

4 kommenttia:

  1. Ompa kivoja maastoesteitä. Olispa itelläkin hevonen tollaseen:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah kiitos! Minullakin on nyt alla ensimmistä kertaa oma hevonen jolla voisi kuvitella lähtevänsä hyppäämään oikeita maastoesteitä!

      Poista
  2. Ai mikä villinlännen meininki? kaikkihan näytti niin sujuvalta ei mitään ongelmia??!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, se on niin kumma kun meno näyttää aina ihan hyvältä vaikka tuntuu ihan kamalalta :D

      Poista