lauantai 4. heinäkuuta 2015

#102 Pesupäivä

Torstaina olikin sitten jo ihan älyttömän kuuma, eikä siis tullut mieleenkään ratsastaa - hevosilla kun muutenkin alkoi olla vapaapäivän paikka. Hyödynsin ilman kuitenkin pesemällä kummankin hevosen, Hensulle tämä oli ensimmäinen kerta tänä vuonna ja Namulle nyt sitten viikon sisään toinen. Sillä taitaa nyt olla jo talven aikana karvaan kerääntynyt pöly selätetty, mutta sille riittää kyllä ihan päivän tai pari itsensä uudestaan likastamiseen. Hensu käyttäytyi pestessä hienosti, ja Namukin yllätti positiivisesti. Hirveän paljon sen käytös on jo parantunut viime kesästä. Kuvasin teille pientä kuvasarjaa pesemisestä! :)

Välineiksi ei tosiaan tarvitse kuin jonkin shampoon (koirashampoo käy myös hyvin), vesiämpäri ja sieni, mielellään juoksevaa vettä ja hikiviila (joka unohtui kuvasta :D)

Olihan se Hensun karva jo pesun tarpeessakin!
Ensin kastelu
Sitten shampoo
Ja huuhtelu, jonka aikana ponia alkoi kyllästyttää :'D




Namunkin karva kaipasi taas jo pesua...



Häntään myös ensin shampoo ja sitten huuhtelu







Tämä on vain niin koominen xD Tyytyväiset hepat ♥

6 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia:) Mitkä on Hensun ja Namun säkäkorkeudet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hensu on 142cm korkea (samaa luokkaa kuin Taavi, joka on 142,5cm) ja Namu on arviolta 160cm, mutta sitä ei koskaan ole mitattu :)

      Poista
  2. noni, nyt on kyllä siistit hepat, varsinkin namu kun olette juuri sen siistineetkin kaikenlisäksi. Vitsi hevosetkin pysyis pidempään puhtaana jos ne ei aina pesun jälkeen ryntäis pää kolmantenjalkana piehtaroimaan :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, yritän saada ne mahdollisimman kamalan näköisiksi leirille niin saisi sitten opetella siistimistä, mutta ei Namua ihan järkyttävään kuntoon voi päästää kun käydään kuitenkin ihmisten ilmoillakin :D Eikä minua tuo piehtarointi haittaa, ne kuitenkin ottavat päivätorkkunsa tarhassa ja sitten niiden karva on taas ihan pölynen. Lähinnä noita iholle saakka tunkeutuneita pölyjä pesen aina talven jälkeen pois, kun sillä se suurin vaikutus on hevosen harmauteen ;)

      Poista
  3. Miksi Taavi ei asu enää teillä ja missä se asuu nykyään? Se vaikuttaa ihanalta ponilta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun luet postauksen numero 100 (eilen julkaistu) saat vastauksen kysymykseesi :) Kyseessä on kyllä kiva poni! :)

      Poista