torstai 9. heinäkuuta 2015

#107 Koulutreeniä

Tiistaina innostuin kunnolla pesemään satulahuopia. Suurin osa valkoisista olikin puhtaita, mutta muuten kaikki värilliset jo kipeästi kaipasivatkin pesua. Ensin ajattelin yhden jättää käyttöön, mutta sitten löysin vielä pari jotka aion tänään pestä.





Keskiviikkona ensin yksi tyttö poikakaverinsa kanssa kävi hetken kävelemässä Hensulla. Tästä voisin kirjoittaa muutaman ruman sanan, mutta jätän nyt mainitsematta. Sitten muutaman tunnin päästä tuli Oona tunnilleen, jonka aikana treenattiin minun tulevaa koulukisarataani vaihe vaiheelta, Oona jopa muisti aina kaikki! 


Ensin tultiin ihan keskihalkaisiaa ravissa, josta pysähdys ja tervehdys. Hensua ei oikein huvittanut seistä, mutta muuten tehtävä sujui ihan hyvin. Sitten siihen lisättiin puolikas kokorataleikkaa. Tätäkin toistettiin monta kertaa, ja edelleen se pysähtyminen oli ongelmallisin. Kun saatiin tehtävään lisättyä vielä nelikaarinen kiemuraura, oli koko ohjelman ravit tehty. On muuten todella vähän ravia! Tätäkin ehdittiin vähän tehdä ennen kuin alkoi sataa ja Oona lopetteli.



Itse hyppäsin ihan nopeasti ponin selkään ja ratsastin kerran koko ohjelman läpi. Laukannostossa tuli vähän erimielisyyksiä, mutta yhtään ei Hensu kyllä minua pysähdyksissä testaillut, niin kuin Oonalle teki. Näytin myös, mikä vaikutus sillä on jos kädet lähtevät kovin irti kyljistä (=poni ei pysähdy/lähtee hiippailemaan) ihan konkreettisesti. 



Kun aikaa kerran vielä oli, niin laitettiin Hensu pois ja sitten Namu kuntoon. Oonan kyyti tulikin sitten juuri siihen aikaan kun itse kapusin hevosen selkään. Namullakin yritin taas mennä koulua, ja vaikka hyviä pätkiä tulikin niin ihan superisti ei sentään mennyt. Ensin ratsastin sen tulevan Helppo B:n radan läpi käynnissä, sitten ravissa ja lopulta myös laukassa (en olisi muuten uskonut että onnistuu, mutta vaihdot tulivat siististi aina muutaman raviaskeleen kautta). Nelikaarista oli muuten mielenkiintoista mennä Namulla laukassa :D Sitten aloin ratsastaa ohjelmaa niin kuin se menee, ja kun hevonen alkoi ennakoimaan otin mukaan myös kaksi muuta muistamaani ohjelmaa, joista ratsastin sitten aina jonkun läpi. Mentiin muuten suhteellisen monta ohjelmaa ratsastuksen aikana :D




Hyvä mieli jäi taas päivän ratsastuksista. Tänään meillä piti olla estekisat Terhin tallilla, mutta peruin ne, koska sää ei kovin imarteleva ole ollut enkä ole hypännytkään sitten Tammelan. Rakensin kotiinkin yhden kavalettitreeniradan (mihin olenkaan taas ryhtymässä...), saa nähdä koska ehdin sitä ratsastamaan.


2 kommenttia:

  1. Susta ei kyllä voi sanoa säänkestävä :DD Ootko menossa myös hensulla koulukisoihin vai ymmärsinkö väärin? ö.ö
    Toi kolmanneks vika kuva hensusta ja oonasta on muuten tosi kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, miten niin! Tuokin ratsastus oli omalta osaltani pelkkää vesisadetta! Se on sitten eriasia, haluanko pelkkää kokemusta tuoviin pikkukisoihin, joissa muutenkaan eivät olosuhteet ole kovinkaan kummoiset, ukkosmyrskyssä :D Ja sitäpaitsi ilta kului paljon mukavimmissa merkeissä! En ole menossa Hensulla koulukisoihin, mutta on hyvä treenata rataa eri hevosella kuin menee, ei ole väliä jos alkaa ennakoimaan :P

      Poista