torstai 2. heinäkuuta 2015

#98 Kokeilussa kuolaimettomat

Olen saanut tosiaan jo kauan aikaa sitten kaveriltani Repeltä lainaan kuolaimettomat, mutta niiden kokeileminen on vain kertakaikkiaan jäänyt. Namulle olen ne kerran pukenut ja tehnyt vähän maastakäsinjuttuja, mikä sujui ihan kelvollisesti, mutta siihen on sitten jäätykin...

Sunnuntaina kisoista kotiuduttuamme päätin sitten ennen iltatallin tekemistä hypätä ponin selkään ja testailla vähän miltä ratsu tuntuu. Hensu on ollut ihan riimullakin pätevä ratsu, joten odotukset olivat aika korkealla. Nuo suitset ovat muuten mahtavat kun saa säädettyä niin paljon!


Hensu oli oikeasti tosi miellyttävä ratsastaa. Kääntyi ihan tosi herkästi ja pidätteiksi ei tarvinnut tehdä paljon mitään. Yritin vielä oikein olla ratsastamatta istunnalla, että pääsee nimenomaan suitset kokeiluun. Ravi ja laukkakin sujuivat, mutta eivät ehkä niin hienosti kuin käynti. Täytyy vähän vielä kokeilla ja katsoa sitten jos menisi ainakin ponille hankintaan.. :D Maanantaina poni kävi maastossa kuolaimettomilla, ja käyttäytyi kyllä edelleen hienosti. Selässä oli vieläpä osaamaton kaverini.


Namulla ensimmäinen ratsastettu suitsikokeilu oli maanantaina. Hyppäsin viisaasti selkään vielä ilman satulaa, sitäkin hyvin pitkästä aikaa.. Kääntyminen oli Namulla huomattavasti hankalampaa kuin tavallisesti, mutta pidätteet toimivat yllättävän hyvin. Ravissa tahti pysyi aika järkevänä (sen oli pakko pysyä jotta ratsastaja pysyi kyydissä), vaikka ohjauksessa oli taas vähän hankaluuksia. Laukat nousivat kyllä sellaisten pukkien kautta, että ei ollut kyllä kaukana ratsastajan selästä linkoutuminen. Pysyin kuitenkin juuri ja juuri kyydissä. Namusta ei oikein voi sanoa vielä yhden kokeilun jälkeen mitään, joten täytyypä tässä kokeilla vielä uudestaan piakkoin!


4 kommenttia:

  1. Hyvä jos Hensu toimi kivasti ilman kuolaimiakin. Pidän hyvänä asiana sitä, että vaikka namu olisi hankala kuolaimettomillakin, pystyt silti sitä niillä ratsastamaan, eikä ainoa asia minkä takia hevonen pysyy käsissäsi ole rauta suussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hensu on tosiaan aina ollut riimullakin kiva, joten ei liene yllätys että se toimii mainiosti kuolaimettomilla. Ja noh, kyllähän se välillä oli aika lähellä, ettei kontrolli kadonnut Namulla kokonaan... :'D Mutta kuten sanottu, kokeilen kyllä uudestaan!

      Poista
  2. Oi, kiva kun Hensuli meni nii hyvin! :) Hyvä kun kokeilit noita suitsia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkohan mun oli kokeilla, kun ajattelin leirillä ne jo palauttaa :D

      Poista