lauantai 3. lokakuuta 2015

#182 Hyvä puomiharjoitus!

Perjantaina 25.9 ja lauantaina 26.9 ratsastin pelkästään Namulla, ja molempien päivien ohjelma oli oikeastaan täsmälleen samanlainen. Tämä harjoitus osoittautui muuten yllättävän hyväksi kuumalle hevoselle, kannattaa joskus kokeilla! Eli ensin tein käynnissä voltteja uralta jokaiselta sivulta ja puomia ylittäessä pysähdys. Sitten ravissa samat voltit ilman pysähdyksiä ja tämän jälkeen käynnissä pientä ympyrää puomien yli. Sitten laukassa voltteja uralta, jonka jälkeen pikku ympyrää ravissa. Tässä kohtaa täytyy olla lopettamisen suhteen nopea, koska tehtävä on hevoselle todella raskas! Käynnissä ja ravissa tässä pikkuympyrällä pitäisi myös hevosen antaa tehdä virheitä, kaahata liian kovaa ja mutkitella, jotta se sitten itse voi oivaltaa ja oppia tehtävästä. Viimeistään tähän kohtaan pitkät välikäynnit, mutta mielellään jo laukkavolttien jälkeen. Sitten, mikäli haluaa, voi mennä vielä yhtä puomiväliä laukassa, mikä ei muuten sekään ole ihan helppoa. Loppuverryttelyssä suosittelen antamaan hevosen mennä omaa tahtiaan ja venyttää päätään alas tai eteen ihan sen oman mielen mukaan, tai jos hevonen jo ymmärtää eteen-alas ratsastuksen niin sitten sillä tavalla. Videolta nämä näkee selkeämmin! Loppukäynnit myös oikeasti pitkät, ja seuraavana päivänä pitää tietysti huomioida myös edellisen päivän rankkuus.


Namu parani perjantaina tehtävissä todella paljon. Ensin se lähinnä juoksi alta eikä oikein kuunnellut apuja, tai ainakin oli niitä vasten aika vahvasti. Pienellä ympyrällä se tuli kuitenkin miellyttäväksi ja se alkoi käyttää itseään aivan eri tavalla. Lauantaina minulla oli ensin mielessä joku mukava ja rento kevyt ratsastus, mutta koska sää oli kuvaamiselle ihanteellinen päätinkin jatkaa samaa teemaa ja kuvata ratsastuksen, koska pidän tehtävää oikeasti hyvänä! Namu alkoi toimia todella paljon paremmin, ja siinä oli havaittavissa ehkä pientä väsymystäkin, koska tamma oli pohkeelle aika hidas ja toisaalta pidätteet menivät aika kivuttomasti perille. Tehtäviä piti myös tehdä lauantaina paljon vähemmän!



Onko teillä jotain hyviä treenivinkkejä puomeilla/kavaleteilla tai sileällä nimenomaan kuumia tai nuoria hevosia ajatellen? Toki kaikki treenivinkit otetaan vastaan! :)

4 kommenttia:

  1. oo pähee! näytti tosi vaikealta toi kun mennää tota pikkuymyrää, saa olla hevonen että ihminen aika tarkkana :D Mä en tajuu mistä sä aina revit nää sun puomi ideas! Facebookissa tuli muuten vastaan hauska video, missa oli simppeli mutta hauska tehtävä, voisi piirtää sulle kuvan :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja on kyllä tosi rankka tehtävä että ei voi kyllä kauaa jatkaa.. :D Mä kuule heittelen puomit kentälle ja alan sit pohtia mitä niistä vois keksiä.. :p Ja mä joskus kokeilen sitä! :)

      Poista
  2. Meillä on sellanen herkkis herra puolantuonti, joka on tosissaankin kuuma :D sen kanssa osottautui hyväksi tehtäväksi laittaa ympyrälle n.60cm esteitä innariväleillä :) jumppis oli kans huvä sillä silloin se oikeasti rauhottui tosi paljon normaaliin verrattuna ja jopa pystyi pysäyttämään esteiden väliin. Eli kavalatti-kavaletti innariväleillä, sitten yksi laukka ja pysty ja kaksi laukkaa ja okseri. Myös toi pysty kaksi laukkaa pysty linja oli kivaa ja siinä me harjoiteltiin pysäyttämään esteiden välissä aluksi ja sit joko nostettiin uudelleen laukka tai sitten käveltiin vain pois :D ja sitten kuuden laukan välissä eli n.16m meille tehtiin niin että hypättiin eka este otettiin välissä käyntiin ja tehtiin voltti ja sitten taas laukalle ja seuraava este :) Toivottavasti luet näitä vanhempiakin postauksen komttentteja ja joku näistä olis teille mieluinen tehtävä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Namu on kans näitä Puolan tuonteja, tuntuu olevan aika paljon siellä näitä herkkiksiä! :D
      Kuulostaa kivoilta tehtäviltä, täytyykin joskus kokeilla, ei siit ainakaan haittaa voi olla :) Innareilla ollaan aina saatu työstettyä aika kivoja hyppyjä, ja puomit esteiden välissä auttavat meitä myös paljon pysymään tasapainossa. :)

      Poista