maanantai 19. lokakuuta 2015

#197 Viimeinen treeni

...Ainakin ennen estekisoja, jotka olivat sunnuntaina. Lauantai kuluikin taas kokopäiväisesti Somerolla. Aamupäivällä pakattiin Namu traileriin, ja saatiinkin se sinne parissa minuutissa. Tipautimme hevosen tallille ja kävimme Hevoskulmassa ostamassa pari uutta harjapakkia ja Hensulle aivan älyttömän söpön riimun. Kahteen saakka siivoiltiin sitten tarhoja junnutiimin kiitoksena Helenalle kaikesta, mitä hän on tiimin eteen tehnyt. Sen jälkeen Namulille kamat päälle ja tunnille. Ensin aloitimme saman teeman parissa kuin Nevalan valmennuksessa, eli ensin ihan puomin ja myöhemmin ristikon jälkeen piti saada hevonen käyntiin nopeasti. Ei tämä meillä vieläkään onnistunut, mutta pienenä jarruna onnistuin sentään ratsastamaan paikat lähelle. Namulla oli myös jumittaminen edelleen mielessä ja pariin kertaan se alkoi protestoida eteen päin menemistä hyppimällä, josta se kyllä sai nopeasti komennuksen. Lopputunnista näitä ongelmia ei enää ollutkaan, kisoissa sitten kylläkin taas.

Kuvat ja videot © Jemina Virta


Vau, maneesissa onnistuneita kuvia!

Tämän jälkeen siirryttiin työstämään sarjaa, joka sujui vähän vaihtelevasti. Välillä meni hyvin ja pari kertaa mokasin itse lähestymisen kokonaan. Saatiinpa me kerran sinne väliin kolmekin askelta, mutta silti jälkimmäinen okseri pysyi kasassa! :D Tehtävässä oli vaikeinta heti alkuun ja vielä, kun tuo yksittäinen okseri lisättiin kuvioihin, myötälaukan säilyttäminen. Hyppäsimme kaikki isommat esteet vasemmassa kierroksessa, eli siinä selkeästi vaikeammassa, ja laukka vaihtui melkein poikkeuksetta aina esteen päällä oikeaksi. Toki sillä omalla katseella pystyi vaikuttamaan jo paljon, mutta silti piti oikeasti keskittyä asiaan. Oltaisiinpa vain hypättyä oikeassa kierroksessa... Hyvinhän tuo nyt kuitenkin meni, mitään kovin kamalaa ongelmaa ei kisojen kynnyksellä tullut. 





2 kommenttia:

  1. lievää poikitusta :D Mut sujuvan näköstä menoa, en taaskaa osaa sanoo mitää ku se vaa näyttää niin hyvält ;D Ps. Kameraan enskikerralla iso isoarvo ni sit onnistuu kuvat taas ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, lievää! :D Mutta pohkeenväistö auttoi, ehkä se kouluratsastus ei ihan aina ole turha juttu :D Ja joo, jo itse joskus kuvaisin niin laittaisinkin jonkun ihan hurjan isoarvon siihen, mutta tosiaan kamera harvemmin on omassa kädessä enkä jaksa ennen tuntia säätää asetuksia :/ Mä olen vaan luovuttanut ja päättänyt talvella tyytyä videoihin maneesissa.. :D

      Poista