sunnuntai 11. lokakuuta 2015

#190 Odotukset ylittävästi

Keskiviikkona pidin Jeminalle ja Namulle sekä Oonalle ja Hensulle tuntia. Kun kerran puomit edelleen lojuivat kentällä siirtelin niitä vain vähän ja aloin sitten keksiä erilaisia tehtäviä. Alkuun teimme paljon pysähdyksiä, ja ilokseni sain huomata että Jemina ihan oikeasti sai Namun rauhoittumaan niillä. Myös Hensu vähän heräsi, mutta Oonan ratsastuksessa ei niin huomaa eroa kun sitä viikoittain katselee. Jemina ei Namun selässä taas olekaan ollut varmaan leirikisojen jälkeen, joten oli hienoa huomata että ratsukon työskentely toimi oikein hienosti siitä huolimatta!








Sitten laitoin molemmat ratsukon omille pääty-ympyröilleen työskentelemään. Joka toinen kierros puomien väliin piti tehdä pysähdys, ja joka toinen kerta kävellä tahtia muuttamatta puomien yli. Tämä sujui hyvin ja Jemina sai tehdä tätä lopuksi vaikeutettuna myös ravissakin. En olisi uskonutkaan, että Namu olisi tosiaan pysähtynyt noin hyvin!





Tämän jälkeen tehtävänä oli ratsastaa keskihalkaisijalle käynnissä ja ottaa heti sen jälkeen ravi. Ravissa halkaisijalla parin puomin ylitys ja myöhemmin vielä niiden välissä käyntiin siirtyminen. Lopuksi vielä ennen halkaisijalta poistumista siirtyminen käyntiin, joka osoittautui tehtävän vaikeimmaksi kohdaksi. Hensu kyllä siirtyi käyntiin, mutta kuskasi sitten kuitenkin Oonan kulman läpi ravissa. Namu taas ei oikeastaan viitsinyt edes ajatella siirtymistä, mutta nämäkin saatiin paranemaan. Tehtävällä saatiin myös Hensua taas enemmän hereille.






Namu ottaa puomitkin niin tosissaan.. :D










Löytyisipä Hensulta luonnostaan tuollainen käynti! :D


Sitten vuorossa olikin jo suhteellisen sekalainen tehtävä, jota Jemina ratsasti laukassa ja Oona ravissa. Joka toinen kerta puomeilta piti lähteä oikealle ja joka toinen kerta vasemmalle, ja luonnollisesti Jeminan piti ratsastaa joka kerta laukanvaihdot. Nämä eivät kyllä oikeastaan olleet ongelmia, koska Namu on niissä taitava ja tekee vaihdot helposti pelkällä ohjauksella. Oonallakin meni ihan hyvin, joskin he olivat välillä vähällä jäädä alle.. Lopuksi päästinkin Oonan jo kävelemään loppukäyntejä, jotta Jeminan ei tarvinnut miettiä ratsastavansa ponin päälle. Sitten tehtävä alkoikin sujua paremmin, jonka jälkeen Namukin sai ansaitut loppuravit.










Katson joka kerta että Namulla on tässä kanget päässä! :D Heppanen uskalsi lopussa jo ihan rentoutua ravissa, mikä on ihan superhyvä asia! :)

2 kommenttia:

  1. Jemina näyttää niin kauheen pieneltä Namun selässä :D Kivalta näytti molemmilla, tosin mietin miten Jemina pystyy pitää sen kantapäät kokoajan noin alhaalla :D Kateeks käy

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä Jemina näyttää yllättävän sopivalta Namun selkään :D Musta vähän tuntuu, että kun Jemina on jo vuosia työntänyt jalkaa turhan eteen, niin saa sen kantapäänkin kyllä alas.. Tästä ollaan vähän yritetty päästä eroon.. :P Nilkat ei hirveästi tykkää..

      Poista