keskiviikko 9. syyskuuta 2015

#164 Ponimaasto

Maanantaina olin kotona ehkä puoli neljän aikaan, ja varttia yli neljä olin ehtinyt talliin. Ajatuksena oli nopeasti ratsataa Namu ennen Oonan tuntia, mutta kiireessä en meinannut saada hevosta edes sisälle.. Lopulta olin selässä ehkä varttia vaille ja hyvin pikaisten alkukäyntien jälkeen aloin taivuttelemaan hevosta. Kuten aina se oli ilman satulaa paljon miellyttävämpi ratsastaa ja sain siihen aika kivan tuntuman, ainakin edelliseen päivään verrattuna. Ravissa oli ihan mielettömän hyvä tahti ja sain tehtyä kaikenlaista. Siinä kohtaa, ehkä kymmenen minuutin ratsastuksen jälkeen, fiilis selässä oli hieno!!




Kun Riia alkoi haukkua pihalla kävin katsomassa tuliko Oona, ja vaikkei hän sillä hälytyksellä tullutkaan niin heti perään kylläkin. Laukkasin tarhassa pari kierrosta, mikä ei enää ihan niin hienosti sujunut kun välissä oli seisty pihalla viitisen minuuttia. Pari pikkuista pukkiakin taisi tulla, mutta loppujen lopuksi jäi todella hyvä mieli. Alan oikeasti treenaamaan koulua vain ja ainoastaan ilman satulaa..



Oonan kanssa kävimme maastossa ratsastajan toivomuksesta. Ratsujaossa annoin itselleni Taavin, mikä osoittautui oikein hyväksi valinnaksi. Laiteltiin hevoset mahdollisimman nopeasti kuntoon, mutta kyllähän siinä aikaa menee kun asentaa kahdelle hevoselle heijastimet. Oonan tuurilla täysin kirkkaana päivänä vettä tuli vain ja ainoastaan sen maaston ajan taivaan täydeltä. Tosi kiva! Aluksi menimme ns. seuraa johtajaa, eli Oona teki perässäni kaiken mitä tein Taavilla. Siitä sitten kuitenkin lähdettiin vain etenemään kun alkoi kunnolla sataa. Parit vesilätäköt toki matkalla menimme. Taavi oli aivan ihana ratsastaa, vaikka vähän "pelkäsikin" muutamaa pikkuista vesilätäkköä. Niistäkin selvittiin kuitenkin ihan parilla sivuaskeleella. Erityisesti laukka oli kivaa, kun Oona ravasi Hensulla ja minun piti pitää sama vauhti laukassa. Ja Taavihan teki työtä käskettyä! Mielestäni maasto oli siis todella kiva! Hensukin käyttäytyi hienosti, vaikkei peränpitäjän roolissa viihtynytkään. 




Kiva kypärä kun ei yhtään ime vettä!

5 kommenttia:

  1. Se on se kiva Namu kun ei ole pitkään huono :D Oot onnekas, muistan niitä aikoja saniksen kanssa ni jos se oli kerran huono niin se oli kamala seuraavat pari kuukautta :D Pitäs olla koulukisoja joihin saa mennä ilman satulaa! Hämppärikin paljon parempi satulatta :D Ja namukin näyttää paremmalta ilman satulaa aikaisempien videoiden perusteella :) Voi oona parka, aina sen ratsastuksilla sataa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin no, se ei yleensä ole pitkään huono! :D Ja niin pitäisi! Ja erikseen myös vanhoille ja jäykille, nuorille kameleille ja aaseille! Ja jep, on kyllä tosi inhottavaa :(

      Poista
  2. Käyks teilö paljon tyypejjä tunila? Asutko ratsastuskoulusa?:o Vähänkö kivaa kåjos asut, niin voit käydä aina aamutallissa ja ratsastaa millo haluut. Kun toisila ei oo omaa heppaa!!! Mutta vasta nopeasti koska halun tietä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla itselläni on pari oppilasta, joista toinen käy kerran viikossa tunnilla. :) En asu ratsastuskoulussa, vaan meillä on täällä maalla kotona oma kolmen hevosen pihatto, eli olen käytännössä vastuussa niin aamu- kuin iltatalleista. Pihatossa vain pääsee aamutallin osalta todella helpolla, kun mitään mahdollisesti heinien lisäystä lukuun ottamatta ei tarvitse tehdä. :) Ja tosiaan, olen onnekas kun olen saanut kolme noin ihanaa hevosta!

      Poista