perjantai 18. syyskuuta 2015

#173 Pihaton siivoaminen

Viime postaus kokonaisuudessaan oli tavallaan alustusta tälle postaukselle, joka käsittelee meidän pihattomme siivousta ihan käytännössä, ei teoreettisesti mietittynä. Pihatto nimittäin laitettiin talvikuntoon keskiviikkona, eli aihe on vieläpä ihan tuore ja ajatukset tuoreena mielessä.





Pihaton suunnittelu- ja rakennusvaiheessa otettiin tietenkin tämä siivouspuoli myös huomioon ja siitä tehtiin mahdollisimman helppo. Alunperin ajatuksena oli, että rakennus on kokonaan tyhjennettävissä traktorilla. Kaivinkone oli kuitenkin myös oikein toimiva vekotin tähän hommaan, astetta pienempi kaivuri olisi vielä näppärämpi! Iskä siis veteli kauhalla kaikki mihin yletti ulos rakennuksesta ja nosteli siitä kakkalavalle kyytiin. Vähän piti talikon kanssa ottaa reunoilta ja kulmien takaa, mutta hyvin pienellä vaivalla pääsi verrattuna siihen, että olisi tyhjentänyt kokonaan käsin kaikki aluset ulos.







Sitten vain lava pois ja iskä kävi kippaamassa sen johonkin varastoon ensi kevään lannoituksia odottamaan. Sen jälkeen uusi pyöröpaali olkea oli helppo pyöritellä kaivinkoneella sisälle ja siitä sitten ovien sulkemisen jälkeen avata se sinne. Sitten vain odoteltiin yön yli pölyn laskeutumista ja sitten hevoset saattoikin päästää sisälle. Namu ja Taavi eivät niin välittäneet norkoilla neljän seinän sisällä, mutta Hensu sen sijaan pötkötteli onnellisena puhtailla kuivikkeilla! Seuraavan kerran tyhjennys on edessä aikaisintaan keväällä, siihen saakka lisäillään tarpeen mukaan olkea ja siivoillaan suurimpia päältä. Lattiaa vasten annetaan muodostua palava patja oljesta, mutta siitä selitän tarkemmin ensi kerralla, kun palaamme samaan aiheeseen!








Kyllä näissä kelpaisi nukkua itsekin!

4 kommenttia:

  1. Kauan tohon kokon työhön meni aikaa?:;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kauaa, ihan maksimissaan joku pari tuntia :)

      Poista
  2. Uu pähee! Hyviä kuvia olit saaut! Näitä pihattopostauksia on mielenkiintoista lukea kun itse en niistä nyt sen tarkemmin tiedä :D Seuraavaa pihattopostausta odotellen ;)

    VastaaPoista