perjantai 1. toukokuuta 2015

#50 Esteitä!

Tiistaina halusin ihan välttämättä hypätä Namulla ja tarmokkaasti suuntasin koulun jälkeen rakentamaan esteitä tarhaan ja sen ulkopuolellekin. Kokosin kuuden esteen radan, joka alkoi tarhasta ja päättyi sen viereen. Yksi esteistä ei ollut missään kohtaa kokoa maahankaivettu korkeampi, mutta sen ainoa tarkoitus olikin vain avittaa laukanvaihdossa. Sen sitten pistimme pariinkin kertaan ihan päreiksi matkan varrella :D RIP jälleen yksi ämpäri ;(

Tämän postauksen kuvat ovatkin sitten videopysätys laatua!

Hyppäämisen aloitin tehokkaan, lähinnä jarrujen toimimista aktivoineen verryttelyn jälkeen pienellä raviristikolla ympyrällä. Alkuun kaikki oli ihan hakemista, pudotuksia ja rikkoja. Kun otin mukaan aina pysähdykset alkoi kuitenkin tulla menoon vähän kontrollia ja tehtävä sujua vähän paremmin. Hyppäsin myös tarhan esteet kertaalleen, samoin kuin radan viimeisen linjan muutamaan otteeseen kunnolla.



Namu pukitteli matkan varrella milloin mistäkin syystä: pohkeet ottaa päähän, puomit putoilivat tai meinattiin mennä nurin.. Myös paikat olivat alkuun ihan arpapeliä ja paljon puomeja tuli alas. Kun aloin ratsastaa kunnolla pohkeella eteen alkoi kuitenkin tasaista rytmiä löytymään menoon ja hyppääminen muuttui heti helpommaksi. Pikkuisen radan hypättyäni esteitä nostettiin ja tulin sitten ensin pari verkkahyppyä ja sitten radan uudestaan.

Pysäytykset kompastumisesta :o Aika hurjan näköistä!


Tässä kohtaa Namu alkoi olla jo aika kiva ratsastaa. Vaikka itselleni 90cm on edelleen vaikea korkeus "pelottavuutensa" takia ei tuo yksi pysty tuntunut Namun kanssa kyllä yhtään pahalta. Ehkä sitä tälläkin kaudella uskaltaa alkaa sitä taas hyppäämään, sen verran rehti ratsu kuitenkin on alla. Hyppäsin viimeisen linjan vielä uudestaan ja sitten pikkuhiljaa aloin lopettelemaan. Hypyistä jäi todella kiva fiilis, ja ajattelin tässä viikonloppuna ja ensiviikolla hypätä vielä pari kertaa ennen seuraavaa suurta harppausta Namun ja minun urallani.


90cm
Nimittäin. Ilmoitin itseni 1-tason estekisoihin! Ei Somerolle vaan Forssaan! Nähtäväksi siis jää miten Namu osaa käyttäytyä. Menen 60cm ns. verryttelynä ja päivän suurimman luokan, 80cm, sitten "pääluokkana". Tuo 60cm tuntuu olevan aika sellainen kaahailukorkeus, joten jos näistä selvitään hyvin niin eiköhän uskaltauduta muuallekin kisaamaan. Hyppääminenhän ei arveluta, mutta kaikki kuljetuksesta Namun käsittelyyn kisapaikalla on asia erikseen. Ja tässä koko touhussa on pieni säävauraus: Koska kyseessä on kuitenkin ihan pikkukisat jäävät ne väliin rankemman sateen yllättäessä.


2 kommenttia:

  1. Omg toi 6-7 kuva ylhäält selattuna XD Hyvä Emilia, paljon onnea kisoihin! Milloin ne on? Ja henkilökohtasesti kyllä itse tykkään enemmän tuollasista hevosista kun namu, et on vähän sellasia että saa pidätellä ;) Sehän on kisoissa ihan superhyvä ja hevonen on noin liekeissä kun namu ja ei pudottele, Namu voi vielä yllättää sut jokupäivä ;) En myöskään tiedä näyttkö vaan, mutta keskittyykö Namu paremmin kun esteiden korkeus nousee?! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on lauantaina 9.5 :) Kyllä minäkin pidän kuumista hevosista, mutta välillä niitä on vaikea saada rehellisesti pohkeen eteen (tai ainakin Namua :D) Namu voi olla vähän liiankin liekeissä etenkin jossain vieraassa paikassa ja voi jarrut kadota yllättävän nopsaan :P Lisäksi sillä on välillä aika ilmava takamus oikein innostuessaan xD Ja kyllä, Namu on huomattavasti parempi kun esteet ovat vähintään sen 80cm. Siksi pitäisikin treenata paljon kavaleteilla ja yrittää saada laukkaan jotain kontrollia :P Ja siksi tuo 60cm voi kisoissakin olla aika katastrofaalinen...! Ja tamma on yllättänyt jo monessa suhteessa, mutta eiköhän se sitä jatkossakin tee =)

      Poista