sunnuntai 10. toukokuuta 2015

#56 Istuntani positiiviset

Ohjeet haasteen toteuttamiseen löytyät täältä! Tosin sinulla voi olla jo vähän kiire ;)

Heti tämän viikon blogihaasteen nähtyäni päätin toteuttaa sen, onhan sitä minulta toivottukin. Päätin kuitenkin lähteä toteuttamaan tätä vähän eri linjoilta kuin moni muu haasteen toteuttanut: lähteä etsimään negatiivisen sijaan positiivista.

Luultavasti jokainen meistä huomioi enemmän niitä omia huonoja kuin hyviä puoliaan. Se on tietysti inhimillistä, mutta ei tee itsetunnolle pidemmän päälle hyvää. Itse kun olen vielä tällainen perfektionisti ihminen, ja silti kaikkea muuta kuin täydellinen, koen itselleni tärkeäksi keskittyä myös niihin hyviin asioihin. Iitun tunneilla ja kursseilla käydessäni näitä mietittiin paljonkin, ja se sai minutkin ensi kertaa ajattelemaan ratsastustani eri kantilta. 

Vaikka tässä postauksessa keskitynkin niihin hyviin asioihin, tai juttuihin joita olen saanut korjattua, on tietysti itsestään selvää että istunnassani on paljon myös virheitä. Kuvia ei ole mitenkään valikoitu, vaan ne ovat uusimpia otoksia minusta. Kuten huomaatte, minun ratsastustani ei juuri kuvailla kuvina! Omassa istunnassani on siis niitä virheitä, kuten kädet, katse, vinous... Olisikin mukavaa, jos tämän postauksen lukijat kertoisivat oman näkökulmansa istunnasta, niin niistä hyvistä kuin huonoistakin puolista! Jos niin toivotaan, voin myös toteuttaa samanlaisen postauksen etsien niitä huonoja juttuja!

Tämä kuva on kisoista luokkien välistä, ja se on olevinaan ns. poseerauskuva. Jalan asento ei mielestäni ole ollenkaan hassumpi, kuten myös kädet ovat kerrankin melko kivasti, hieman vinkuralla mutta ainakin kannettuina. Silti tästä kuvasta löytyy paljon silmään pistäviä virheitä, mutta pysyn nyt linjallani enkä lähde niitä luettelemaan ;)
Tämä kuva on palkintojenjaosta. Jalustimet ovat lyhyet, joten siihen nähden jalan asento on ihan ok. Katsekin on hyvin kohti tuomaria, ja näyttäisi siltäkin, että istun aika syvällä satulassa enkä jännitä reisilihaksiani ja keiku niiden päällä, kuten tapanani on.
Tässäkin kuvassa kumma kyllä katse on eteenpäin ja istun kunnolla satulassa. Osaan myös kerrankin olla prässäämättä hevosta liikaa, mutta ei kai puomille silti tarvitse myödätä :'D
Tämä kuva nyt on ilman satulaa, eli se ei kerro satulaistunnasta mitään. Jalka on kuitenkin melko rentona, kun yleensä Hensulla ratsastaessani jännitän sen ihan koukkuun jotta pääsen ratsastamaan pohkeilla. Katse on taas eteenpäin (ehkä se saadaan joskus korjattua!) ja nyt täyttäisi hartiat olevan hyvin takana ja kyynärpäät kyljissä. 
Tässä kuvassa Namulta puuttuu toinen korva :D Jalka on aika hyvässä paikassa (ei siis ainakaan tuoli-istuntaa!) ja kädetkin ovat kannettuina (ranteiden asennosta ei sitten puhutakaan). 
Tässä tosiaan ravataan keskiravia alamäkeen. Siihen nähden istunta on oikeastaan aika jees, kädet ovat kannettuina vaikkakin otan suusta vähän tukea. Jalka on paikallaan ja pohjekin kiinni, mikä on ollut kevään projektina. Takanojakaan ei tilanteeseen näden ole liioiteltu, ja katsekin on melkolailla menosuuntaan. 
Tässä on satula muttei jalustimia. Jalka on vähän jännittynyt, mutta osasyynä siihen ovat nuo upeat ratsastuskengät joita pitää oikein pitää jalassa. Kyynärpää on tässäkin kiinni vartalossa ja katse edessä.
Tässä käsi on paremmin kannettuna kuin edellisessä. Katsekin on pysynyt hyvin samana, vaikka jalka onkin jännittynyt lisää. Istun myös aika hyvin satulassa.
Tästäkin puuttuu satula, mutta näkyy melko hyvin jalan jännitys. Istun melko hyvässä ryhdissä olkapäät takana ja kädet kiinni vartalossa. Notkoselkäkin on saatu selätettyä, kuten kuvista pystyy jotenkuten näkemään!
Jalka on tukevasti paikallaan, kädet kiinni vartalossa ja katse edessä. Pohje on myös kiinni hevosessa, joka kerrankin näyttää olevan ihan avuilla. Käsi alkaa nousta jo liiankin ylös, mutta ranne ei luultavasti ole väännettynä mitenkään ihan kummallisesti.
Tässä on tarkennus taas oikein mahtava. Kädet on kannettuina hyvin ja ranteetkin melkein suorassa. Katse on eteen ja ryhti melko hyvä. Jalan asento tässä kuvassa kuitenkin häiritsee. 
Tässä kuvassa katse on menosuuntaan, mutta muuten istunta on melko jännittynyt. Polvi on kuitenkin tuettuna satulaan ja jalkakaan ei ole vielä kovin pahasti lähtenyt taakse. Peppu myöskin on aika lähellä kuitenkin satulaa, vaikka lähteekin turhan eteen.
Tässä kuvassa jalustin voisi olla lyhyempikin. Katse on kivasti, ja vaikka myötäys lähteekin vähän liikaa ylös, eikä suoraan kohti hevosen suuta, on istunta tässä ihan siedettävä. Peppu on aika hyvin paikoillaan, jalka on tuettuna vaikkakin vähän takana. Käsiinkin olen ihan tyytyväinen, vaikka ryhdille voisi vielä tehdä jotakin.
Tässä vartalo myötää aivan liikaa, mutta käsi on aika kivasti aivan samoin kuin katse. Polvi on tuettuna, vaikka jalka onkin heilahtanut taakse.
Ei se vain kovin helppoa ollut katsella kuvista positiivisuuksia, etenkään kun en mihinkään hienosäätöseikkoihin ole perehtynyt. Olen itse kuitenkin tällä hetkellä aika tyytyväinen istuntaani, kunhan vain pari suurta juttua kuten se vinous, saadaan karsittua pois.

Näin talven jälkeen istuntani on aina ihan kummallinen. Nytkin olen korjannut pohkeen aika hyvin kiinni, mutta vahvistanut vinouttani ja kehittänyt ranteelle jonkun todella kummallisen asennon vastapainoksi. Täydellinen ratsastaja olen ollut siis vain silloin, kun en ole koskaan hevosen selässä vielä istunut. Ja siihen tasoon en enää ikinä pääse takaisin, mutta onneksi vähän lohduttaa se, ettei pääse kukaan teistäkään. :'(

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus!! Ihana toi Namu yksikorvainen kuva xD ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Haha se on, taitava kuvaaja ollut ;) ♥

      Poista