keskiviikko 6. toukokuuta 2015

#54 Tehotreeniä

Sunnuntaina Anni tuli taas moikkaamaan ja ratsastamaan Hensulla. Meillä oli vähän pikainen aikataulu, mutta hyvin ehdittiin laittaa poni nopsaan kuntoon ja tekemään itseasiassa aika monipuolinen ratsastustreenikin. Minulla ei (taaskaan) ollut oikein mitään järkevää suunnitelmaa mielessä, joten heittelin tehtäviksi ihan vain jotain mitä tuli mieleen.


Ensin tehtiin varmaan jotain käynnissä, kenties vähän kokoamista ja lisäämistä. Sitten joitain ravivoltteja ja siirtymisiä niin käyntiin kuin askellajin sisälläkin. Ainoa tehtävä jonka päivältä oikeasti muistan on ravi-seis siirtymiset. Ensimmäinen siirtyminen oli aika kiva ja sen jälkeen käyntiaskeleet sen kuin lisääntyivät siinä välissä. Puhtaita siirtymisiä saatiin kuitenkin heti aikaan kun ratsastajan asenne saatiin tarpeeksi päättäväiseksi.


Anni on Hensulla laukannut joskus muutaman kerran, mutta siitä on ollut nyt paljon taukoa ponin kevyemmän jakson takia. Taavillakin tyttö on joitain kertoja laukannut, ja tietysti omilla ratsastustunneillaan muualla kuin meillä, eli eihän askellaji itsessään hirmu outo ollut. Ensin poni kiukutteli laukannostossa, onhan se todella tarkka avuista, mutta kun käteen otettiin suurempien erimielisyyksien välttämiseksi esteraippa nousi laukat lähes tulkoon ajatuksen voimalla.


Annin laukkailut sujuivat todellakin yllättävän hyvin ja Hensukin osasi käyttäytyä kivasti vaikka kovin taas innostuikin. Tässä kohtaa alkoi taas vaihteeksi ripotella vettä, joten tehtiin ihan vain muutama kierros loppuraveja ja muutama ympyrä loppukäynneiksi. Hensu kyllä taas tiesi ansainneensa vähintäänkin ne leivät mitä sai, ja enemmänkin olisi kelvannut ;)


Ratsastin sunnuntaina myös itse Namulla ja aiheena oli meille kenties kaikkein vaikein asia: kavaletit. Ne ovat tammalla suorastaan ihan tuskaa kun se ei viitsi nostella jalkojaan ja juoksee vain päätä pahkaa läpi. Eikä tosiaan kuuntele mitään. Tein aika pikaisen verkan, koska hepat olivat päässeet ensimmistä kertaa laitumelle hetkeä aiemmin ja Namu lämitteli siellä mukavasti jo itseään. Meillä ei ole koskaan hepat oikeastaan riehuneet laitumelle päästessään, mutta nyt kyllä Namu sai vanhan Hensunkin innostumaan! :D

Video oli tällä kertaa niin surkea, kun en ollut riekkumiseen varautunut, että videopysäytyksetkin ovat parempia!




Ei ollut poninkaan liike (hirveän) maahan sidottua :D



Namu raivostuttavasti pudotti jonkun kavaleteistä joka kerta ja minulla oli taas todella lähellä etteivät päreet palaneet koko touhuun. Niinpä otettiin väliin vähän välikäyntejä ja sitten jätettiin turha prässääminen pois samoin kuin yhdet askeleet vähän joka välistä. Siinä kohtaa alkoikin vähän sujua ja pääsin kiittämään Namua. 

Videon kanssa oli pieniä teknisiä ongelmia: tietokoneelle siirtäessä ensimmäiset klipit katosivat joten koosteessa siis lyhyet pätkät ovat viimeiset ennen välikäyntejä ja pitkä pätkä välikäyntien jälkeen. 



Kavalettitreenin jälkeen käytiin tiellä vähän tuulettamassa ajatuksia. Namulle se ehkä oli vain pieni irtiotto mutta minulle se oli juuri sitä mitä tarvitsinkin. Namun kanssa vain toimii se, että mitä huonompi fiilis tai mitä huonommin menee, sitä kovempaa mennään ;D


Saatiin jo jonkin aikaa sitten Irinalta Kyröstä kuvaterveiset! <3
Poni näyttää olevan hyvissä sielun ja ruumiin voimissa, ja nauttivan kovasti mutakylvyistä! ♥

4 kommenttia:

  1. vitsi näyttää nii ihanalta toi kavaletti treeni! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah :D Siinä on tosiaan (tarkoituksettomasti) vain paremmat pätkät, kun ei enää menty ihan kaikesta läpi :P

      Poista
  2. Hyvin noi kavaletit näytti menevän! videot suuri plussa taas :)!

    VastaaPoista