keskiviikko 5. elokuuta 2015

#117 Leiripäivä: Torstai

Torstai oli päivistä se varmasti kaikkein huonoiten onnistunut. Lähes koko päivän satoi vettä, välillä vähemmän ja suurimmaksi osaksi enemmän. Aamulla oli tarkoitus heräämisen ja aamupalan jälkeen harrastaa Enskan kanssa vähän agilityä, mutta se suunnitelma muutettiin sitten jo illalla vähän myöhempään nukkumiseen. Aamutouhuilujen jälkeen suuntasimme siis vain suoraan meille, jossa ensin oli rusinoiden istuntatunnit liinassa. Repe sai ratsukseen Laikun, jolle Jemina piti tosiaan hyvinkin tehokasta istuntatuntia, jossa esimerkiksi tehtiin paljon siirtymisiä pelkällä istunnalla.



Minä otin sitten Tinjan Namulla liinaan, ja tamma kyllä yllätti positiivisesti käyttäytymällä oikein siivosti. Tinjan kanssa keskityin lähinnä korjailemaan ratsastajan istuntaa ja heittelemään vinkkejä Namun ratsastukseen. Kaikinpuolin tällä ryhmällä sujui kuitenkin hyvin. Ratsastukset loppuivat lyhyeen, kun ukkonen alkoi jyrähdellä kauempana. Laitettiin hevoset pois ja siirrettiin rypäleiden tuntia eteenpäin. Menimme sisälle ja ruokaan saakka pelailtiin vain tuolileikkiä ja oleiltiin sisällä. Oli kyllä kivaa, mutta kumma tuli! Sitten päästiinkin jo syömään.



Ruuan jälkeen oli tarkoitus mennä siistimään hevosia seuraavan päivän leirikisoja varten, tai vaihtoehtoisesti pitää se rypäleiden istuntatunti. Innostusta siistimiseen ei kuitenkaan leiriläisistä oikein löytynyt, ja sää ei ottanut parantuakseen joten tuntiakaan ei pidetty. Onneksi se ei paljoa haitannut Jennyä ja Annia. Ennen kuin Jemina, Jenny ja Repe lähtivät käymään Somerolla, he lähinnä hieroivat toisiaan sisällä ja kulutettiin aikaa höpöttelemällä vähän kaikenlaista.



Minä jäin Annin ja Tinjan kanssa vielä meille, ja ensi töiksemme keksin heille viisi esinettä, joista sitten piti keksiä näytelmä. Tinjaa ei olisi kyllä koko touhu voinut vähempää kiinnostaa, mutta saatiin kuin saatiinkin aikaiseksi hyvin sekava esitys. Anni halusi putsata varusteita, joten neuvoin ja autoin häntä koulusatulan hoitamisessa. Tinja halusi mielummin sateeseen siivoamaan tarhaa. Tätä hän teki oikeastaan joka päivä, siitä kyllä suurkiitokset hänelle! Säästyin itse kovalta hommalta!


Teimme Annin ja Tinjan kanssa iltatallin, ja kun sade ei vain ottanut loppuakseen vietiin meidätkin Jeminalle. Siellä kävimme tulevan näytelmän vielä kertaalleen läpi ja sitten keskityimme vain olemiseen, kunnes loput porukasta palautuivat takaisin kotiin. Illalla jäi sateen takia trampoliinitkin väliin, mutta me esitimme näytelmämme yleisölle (joka sujui kyllä ihan surkeasti), ja sitten halukkaat pelailivat Aliasta ja sellaista. Siinä sitten olikin koko torstain ohjelma, ei kyllä tosiaan mennyt ihan niin kuin oli suunniteltu...

4 kommenttia: