lauantai 8. elokuuta 2015

#125 Estekisat Somerolla

Keskiviikkona (22.7) oli Someron hevosharrastekeskuksessa iltaestekisat, joissa itse hyppäsin Namulla kaksi luokkaa (vaikeutuva ratsastus 70-80cm ja 90cm). Mukana oli myös Jemina Taavilla, hekin hyppäsivät kaksi luokkaa (40cm ja 60cm). Rakastan iltakisoja, koska aamulla saa nukkua pitkään! Niin tälläkin kertaa, ja sitten sai ihan rauhassa pakkailla tavaroita autoon ja laittaa hevoset kuntoon. Ehkä hieman aikataulusta myöhässä alettiin pakkaamaan hevosia autoon, ja nehän yllättivät! Namu käveli melkein suoraan kyytiin, ja Taavi suorastaan kiirehti perässä! Kaverit matkustivatkin ihan huikean hienosti.

© Jemina Virta
© Jemina Virta
Olimme varanneet ruunikoille päiväkarsinat tallista, joten perille saavuttuamme veimme hevoset ja tavarat talliin, jonka jälkeen kävimme maksamassa osallistumisemme ja suuntasimme laittamaan Taavia valmiiksi. Se sujui todella näppärästi, kun Jemina sai sitten samalla vaihdettua itselleen kisakamat päälle kun minä satuloin ja suitsitin ponin loppuun. Sitten vain ratsukko verryttelemään maneesiin. Huutelin Jeminalle vähän ohjeita ja neuvoin ratsastamaan askellajit läpi ja ottamaan sekä pystylle että okserille pari hyvää hyppyä. Taavi oli verkassa hyvä, mutta radalla se sitten vain hyytyi. Tuloksena oli yksi aikavirhe toisesta vaiheesta, mutta muuten puhdas suoritus. Sitten vain lyhyt esteverryttely toiseen luokkaan ja radalle, sieltä tuloksena oli 0vp ja ruusuke! Ihan huikeaa! Tarkemmin voit lukea täältä.

© Jemina Virta
© Jemina Virta
Jemina sai laittaa Taavin pois suoritustensa jälkeen, samalla kun minä keskityin heittämään Namulle kamat päälle. Verkkaan pääsin ihan hyvissä ajoin, mutta koska olin juuri lähettänyt Jeminan hakemaan vähän syötävää en radankävelyyn päässyt ollenkaan. Onneksi rata oli sama kuin Jeminalla, joten sinänsä olin sen jo kerran kävellyt. Verkassa hypyt onnistuivat hyvin ja Namu oli todella rauhallinen. Sitä pystyi ratsastamaan ja lähdin hyvillä mielin radalle.

© Jemina Virta
© Jemina Virta
© Jemina Virta
Rata oli teiden osalta simppeli, mutta vaikeutuvan ratsastuksen teeman mukaisesti esteet itse muuttuivat teknisemmiksi radan edetessä. Ensimmäisellä esteellä arvoin paikkaa ihan loppuun saakka, enkä ollut ihan kunnolla hypyssä mukana mutta siitä lähtikin hyvällä sykkeellä rata eteenpäin. Toisella esteellä Namu katsoi kentän toista päätyä (??) ja meinasi ajautua vähän vasempaan reunaan, mutta hyppy sujui hyvin. Esteen jälkeen tamma meinasi häippäistä toiseen suuntaan, mutta sain korjattua paitsi tasapainoni myös suunnan saman tien. Kolmas ja neljäs este olivat linjalla ja sujuivat oikein hyvin, väliin tuli helpot viisi askelta. Viidennelle esteelle olin näkevinäni paikan jäävän kauas ja ratsastin eteen, mutta olinkin tulossa jo muutenkin lähelle joten oltiinkin sitten ihan juuressa. Siltä esteeltä napattiin siis puomi, joka rokotti siinä kohtaa rataa jo paljon pisteitä. Viimeisenä esteenä radalla oli ilmava pysty, jolle ratsastin melko varmistelevasti. Se ylittyi kuitenkin helpon oloisesti, ja maalissa oltiin siis yhdellä puomilla. Ei huono näin kylmiltään!

© Elli Eskola
© Elli Eskola
© Elli Eskola
Radan jälkeen Helenan kommentti oli: "Sähän ratsastit sitä hevosta!" :D Eli siis kehitystä sitten Tammelan on tapahtunut ja ihan oikeasti Namu on alkanut vähän kuunnella minua. Kyllä se sileän hinkuttaminen sitten vaan auttaa.. :D Ennen 90cm luokkaa kävelin radan, koska se oli jossain määrin jo ihan erilainen kuin aikaisemmat luokat. Saappaani hajosi ensimmäisen radan jälkeen, ei kyllä ollut kiva hypätä rikkinäisellä saappaalla mutta onnistuin..! Radassa epäilytti lähinnä vihreävalkoinen pysty, joka tuli tavallaan linjan väliin ja oli myös toisessa kohdassa hämäämässä, sekä kentälle tuleva iltayhdeksän valo joka haittasi omaakin näkemistä ihan kunnolla. Verkassa hypyt pystylle sujuivat tosi kivasti, mutta okserilla Namu loikkasi ensimmäisen kerran melko keskeltä estettä suoraan oikealle tolppien sekaan. Ilmeisesti katseli myös maneesissa auringonvaloa, kun siitä poispäin hyppäsi. Sai olla todella tarkka ulkoapujen kanssa että hyppy kulki suoraan.

© Anna Weckman
© Anna Weckman
© Anna Weckman
Rata lähti sujuvasti käyntiin, ensimmäiselle hyvä hyppy ja toisellekin sain ratsastettua melko tarkkaan sisälle. Kolmannen ja neljännen välisellä linjalla oli vähän kiemurtelua, mutta hypyt olivat hyvät. Ja tämä olikin radassa yksi haastavimmista kohdista. Viidennellä esteellä odotin tällä kertaa kiltisti ja hyppy oli onnistunut. Kuudentena oli kahden askeleen sarja, jolle lähestymisessä olisi saanut olla vielä tiukempi. Hyppy lähti taas oikealle ja kun korjasin suunnan saatiin väliin kolme askelta. Kun hyppy näin ollen tuli aivan juureen otettiin okserista etupuomi alas. Tästä oli taas melkoisen lyhkäinen matka seitsämännelle esteelle, jota ennen oli vielä vähän kiemurtelua havaittavissa kun sarjalta jäi kummallekin vähän epävarma olo. Hyppy oli ihan reilusti liioiteltu, mutta onpahan potentiaalia tulevaisuutta ajatellen! :D Viimeinen este radasta sujuikin sitten taas jo melko varmasti, ja tuloksena siis tästä luokasta oli ensimmäisestä vaiheesta 4vp ja sijoituksena olikin sitten ensimmäinen sijoittumaton, eli tällä kertaa sija 3.

© Anna Weckman
© Anna Weckman
© Anna Weckman
Kävin maneesissa vähän ravailemassa ja laukkailemassa Namun kanssa ja vein sen vielä hetkeksi talliin purettavaksi. Ensin laitettiin Jeminan kanssa hevoset kuljetuskuntoon ja sitten kannettiin varusteet autoon. Viimeisenä vuorossa oli taas lastaus, joka sujui jälleen todella sujuvasti. Kotimatka meni rauhallisissa merkeissä ja kotona oltiin kymmenen aikoihin. Siitä sitten vain nopeasti hevoset laitumelle ja auto tyhjäksi, tarkempi purkaminen sai kyllä silloin jäädä.. Päivästä jäi todella hyvä maku suuhun: hevoset käyttäytyivät hienosti ja Jemina sai Taavin kummastakin radasta läpi. Namu hyppäsi taas ilman kunnollista treeniä tosi kivasti ja varmasti ja ratsastaminen tuntui helpolta. Vain saapas sai kokea kurjan kohtalon.. :(

© Anna Weckman

6 kommenttia:

  1. Tää oli kiva! Hienoja kuvia ja hyppyjä! :D hyvin näytitte menevän! :)

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus :) Ite unohdin noi kuvat mitä musta otettiin radalla :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja huomasin, en tajua miten voi unohtaa :/

      Poista
  3. Noni wau, mä en varmaan ikinä vois lähteä esteradalle kävelemättä rataa! Mähän sanoin sulle et namu kuuntelee suo kuitenkin tosi hyvin vaikka kuuma onkin ;) Mutta kyllä sen näkee että esteet on se teidän juttu, tosi kivan näköstä menoa, molemmat näytti yhtä innokkailta :DD Tosi, tosi, tosi harmillisia noi teidän pudotukset, muuten ois ollut varmaan niin loistavat mahdollisuudet pärjätä, mutt jokatapauksessa hyvännäköistä videoo. Videolla näkyy niin hyvin sähellys 90cm ennen punaista okseria, mulla heppa olis varmaan kieltänyt :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon oikeestaan harrastanut enemmänkin tota hyppäämistä ilman radankävelyä, milloin mistäkin syystä :D Ja perjaatteessa olinkin kävellyt radan Jeminan kanssa aikaisemmin. Mua ei yhtään harmita noi pudotukset, mun ois pitäny ite pelastaa Namu noissa tilanteissa jotenki hienosti jos olisin halunnu mennä ilmam puomeja, ja siihen mun taidot ei riitä. Lisäksi tamma tsemppasi kuitenkin tosi hienosti radat läpi ilman mitään rutiinia :D Namulla (ja Hannalla) on molemmilla se kiva juttu että ne on itse innoissaan menossa. Jos ja kun ongelmia tulee tarvii vaan ratsastaa pohkeella niin ne hyppää vaikka esteen läpi. Namu on kyllä niin rehti hyppääjä <3

      Poista