torstai 27. elokuuta 2015

#154 Hieno poni

Tiistaina (25.8) ei ollut fiilistä ratsastaa kuin yksi hevonen, joksi tällä kertaa valikoitui Taavi. Menin ponilla yllättäen ilman satulaa ja suunta oli laitumelle tekemään vähän koulujuttuja. Aluksi poni tuntui taas todella vastahankaiselta eikä Davea oikein kiinnostanut raippakaan. Lähdin suosiolla verkkaamaan aika pitkällä ohjalla, otin reippaita ravi- ja laukkapätkiä ja suuria ympyröitä. Siitä sitten lähdin tekemään samaa kuin Namulla pari aiempaa kertaa, eli ratsastamaan sitä takapäätä ulospäin. Kouluponi kyllä nopeasti keksi mitä haettiin ja teki sitä juuri sen verran kuin oli pakko. Tässä kohtaa pystyi jo keräämään ohjia tuntumalle ja alkaa ihan ratsastaa. Laukat lähinnä jäivät edelleen himmaamaan paikalleen, mutta nekin sitten lopulta muutaman suuren pukin jälkeen lähtivät rullaamaan. Alunperin suunnitelmana oli kokeilla pitkästä aikaa laukanvaihtoja vaikka joka toisella askeleella, mutta se ei ihan niin yksinkertaista ollutkaan. Oikeaan laukkaan vaihdettaessa kaikki meni hyvin, mutta vasemmalle oli hirveän vaikea saada yhtä kunnollista vaihtoa suoralla linjalla. Siitä sitten aloimmekin työstää tasan niitä yksiä vaihtoja ja jatketaan sitten joskus niiden sarjojen parissa. Lopuksi kuitenkin meni kivasti!






"Toisit ne kaverit jo!" :(

4 kommenttia:

  1. Voitko kertoo namusta ja taavista. Niiden oikeet nimet? Rodut,iät ja korkeudet? korkein hyppäämäsi este hensulla,taavilla ja namulla? En kysynyt hensusta koska tiedän ne jo jeminan blogista! oot paras tekeen postauksia ja videoita! Voitko tehdä my dayn? toivottavasti vastaat!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kertoa, vaikka jokaisesta hevosesta löytyy esittelypostauksetkin jostain historiasta. :)

      Taavi on oikealta nimeltään Sonja's Mitch NLD, se on syntynyt 1995 eli on 20-vuotias ja säkäkorkeutta löytyy 142,5cm. David on rodultaan newforestristeytys. Korkein este jonka ponilla olen hypännyt on 100cm niin satulalla kuin ilmankin.

      Namu on oikealta nimeltään L' Panama ja se on arviolta 160cm korkea. Ikää löytyy 8 vuotta, eli se on syntynyt 2007 Puolassa ja näin ollen on puolalainen puoliverinen. Koekein este jonka tammalla olen hypännyt on 110cm koeratsastuksessa.

      Korkein este jonka Hensulla olen hypännyt on myös 110cm, mutta siitä on aikaa! :'D

      Kiitos, voin kyllä kun ehdin! :)

      Poista
    2. Kiitti vastauksesta!:)

      Poista