keskiviikko 12. elokuuta 2015

#127 Letityksiä

Perjantaina olikin sitten jo vuorossa kisahevosten letittäminen ja viimeiset treenit ennen kisapäivää. Tavoistani poiketen en käynyt maastossa (mikä olisi voinut olla Taaville hyvä), vaan jatkoin vielä toisen päivän melkein kokonaan koulua. Aloitin Namulla, jota kuntoon laittaessa sain päähäni väsätä sille harjaan sykeröt. Olihan siinä aikamoinen homma, mutta lopputulos oli ihan kiva! :)




Siitä sitten vain ratsastelemaan vielä kertaalleen ohjelma läpi ja tekemään siinä samassa vähän taivutteluja ja yksinkertaisesti yritin vähän rentouttaa Namua. Kun koulu alkoi selvästi tammalle riitää siirrtyin laitumelta tarhaan jossa otin muutamat hypyt pienelle pystylle. Tajusin vasta ensimmäisessä hypyssä, ettei minulla ollut martingaalia. Onneksi se ei enää kuitenkaan ollut sellainen ongelma kuin olisi vuosi sitten ollut ja pystyin ne muutamat hypyt ottamaan ilman hengenvaaraa kummallekaan. Siitä sitten vain loppuverryttelyt ja vannottamaan hevosta että mitään, mikä voisi tuhota sykeröt, ei saa tehdä! :D








Tähän väliin tuli Oona Hensulla ratsastustunnille. Minulla ei kerta kaikkiaan ole edes kuvien kautta mitään muistikuvia, mutta luultavasti teeman mukaisesti laitoin hänet ratsastamaan osia omista tulevista ohjelmistani. Ratsukolla meni vähän vaihtelevasti: kun Oona tsemppasi sujui hyvin mutta kun keskittyminen vähän unohtui niin poni päätti heti alkaa sooloilla.








Illalla ratsastin vielä Taavin, ja kuinka ollakaan päädyin väsäämään sillekin sykeröt. Ponilla muuten on maailman kamalin tukka letittämistä ajatellen! Taavi oli supertahmea koko ratsastuksen ajan, ja heti kun ei hetkeen käyttänyt raippaa jäi poni auttamattomasti pohkeen taa. Esteetkään eivät herraa kyllä piristäneet, mutta tasapaksua suoritusta tarjottiin kuitenkin joten siihen sitten tyydyin ja lähdin pakkailemaan tavaroita ratsun pois laitettuani.





6 kommenttia:

  1. Vitsi sä oikeesti teet hienot sykeröt, näkisitpä millasia mun tekemät sykeröt onxD namustakin tuli paljon vakavasti otettavan näkönen! Mitä tarkotit hengenvaaralla hypätä ilman martsareita:D eikös Oonalla ole vähän liian lyhyet jalustimet? Muuten kyllä siistiä ratsastusta noin vähän aikaa ratsastaneelta tytöltä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah kiitos! Sä et tiedä kuinka paljon mä vihaan tuota touhua :D Viimeksi tosiaan ollaan hypätty Namulla ilman martsaria silloin ensimmäistä kertaa kun kotona hyppäsin, ja silloin meni kyllä aika holtittomaksi. Nytkin hevonen jäi ns. edestä tyhjäksi, mutta joku kontrolli pysyi kuitenkin :D Oonalle laitan tarkoituksella aika lyhyet jalustimet jotta keventäminen helpottuu ja jalustimet pysyvät jalassa, ja jotta saa kantapäät vähemmällä miettimisellä oikeaan suuntaan (joka ravissa nyt on ollut projektina).

      Poista
  2. Kiva postaus! Ruunikoille sopii tosi hyvin sykeröt ja sä teit ne tosi hienosti. Näkisitpä munkin sykeröt :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ai :D Eivät nuo nyt mitään ihmeellisiä ole, olen suorastaan surkea sykeröijä :P

      Poista
  3. mitkä on sun ponien säkäkorkeudet? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hensu on 142cm ja Taavi 142,5cm (melko samaa kokoluokkaa siis :D)

      Poista